Σάββατο, Ιανουάριος 11, 2025
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Alert από ΕΦΕΤ: Ανάκληση 2 προϊόντων σνίτσελ κοτόπουλου Ελληνικής εταιρείας λόγω σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνAlert από ΕΦΕΤ: Ανάκληση 2 προϊόντων σνίτσελ κοτόπουλου Ελληνικής εταιρείας λόγω σαλμονέλας
spot_img

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος με στοιχεία:
«ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, Mama Mia, παρασκεύασμα από σύγκοπτο κρέας κοτόπουλου κατεψυγμένο», με την εμπορική ονομασία «ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, Mama Mia», που παρασκευάζεται από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ Α.Ε.» για λογαριασμό της «Ι. ΕΥΘΥΒΟΥΛΗ ΔΙΑΔΟΧΟΙ Ο.Ε.». βάρους 800γρ., με ημερομηνία κατάψυξης:31/08/2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: 31/08/2022. Το προϊόν εξετάστηκε από, και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ και διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.


Στο πλαίσιο των εν λόγω ελέγχων, ανακαλείται επιπλέον το προϊόν «ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, παρασκεύασμα από σύγκοπτο κρέας κοτόπουλου κατεψυγμένο», βάρους 870γρ., με ημερομηνία κατάψυξης:31/08/2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: 31/08/2022, το οποίο παρασκευάστηκε από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ Α.Ε.» από ποσότητα της ίδιας παρτίδας με το ανωτέρω προϊόν και συσκευάστηκε για λογαριασμό της «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Ε.Ε.».
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο