Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλαντίαση από έτοιμες σούπες – Το μηχανικό πρόβλημα στον εξοπλισμό που προκάλεσε ελλιπείς σφραγίσεις στις συσκευασίες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑλλαντίαση από έτοιμες σούπες - Το μηχανικό πρόβλημα στον εξοπλισμό που προκάλεσε ελλιπείς σφραγίσεις στις συσκευασίες
spot_img

Χωρίς θεραπεία, η αλλαντίαση μπορεί να παραλύσει τους μύες που χρειάζονται για την αναπνοή, με αποτέλεσμα αιφνίδιο θάνατο

Ένα μηχανικό πρόβλημα στον εξοπλισμό που προκαλεί ελλιπείς σφραγίσεις στη συσκευασία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στη βιομηχανία τροφίμων, όπως:

- Advertisement -
  1. Μόλυνση του προϊόντος – Η ανεπαρκής σφράγιση μπορεί να επιτρέψει την είσοδο βακτηρίων, μυκήτων ή άλλων παθογόνων μικροοργανισμών, αυξάνοντας τον κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων.
  2. Μείωση διάρκειας ζωής – Τα προϊόντα με ελαττωματικές σφραγίσεις αλλοιώνονται πιο γρήγορα λόγω έκθεσης στο οξυγόνο και την υγρασία.
  3. Διαρροές και απώλεια προϊόντος – Οι καταναλωτές μπορεί να απορρίψουν προϊόντα που έχουν διαρροές ή εμφανίζονται αλλοιωμένα, οδηγώντας σε οικονομικές απώλειες για τις εταιρείες.
  4. Απώλεια εμπιστοσύνης των καταναλωτών – Προβλήματα ποιότητας λόγω κακής συσκευασίας μπορούν να βλάψουν την εικόνα μιας εταιρείας, μειώνοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και επηρεάζοντας τις πωλήσεις.

Η Seabear Company of Anacortes, WA, ανακαλεί τα προϊόντα Smoked Salmon Chowder και το Alehouse Clam Chowder αφού ανακάλυψε πρόβλημα συσκευασίας που θα μπορούσε να επιτρέψει τη μόλυνση με Clostridium botulinum, ένα βακτήριο που προκαλεί αλλαντίαση, μια δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια.

Τα ανακληθέντα προϊόντα διανεμήθηκαν σε καταστήματα λιανικής στην Αλάσκα, την Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Όρεγκον και την Ουάσιγκτον και σε εθνικό επίπεδο μέσω απευθείας παράδοσης στο σπίτι μέσω του ιστότοπου της Seabear μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2024 και 14 Μαρτίου 2025.

Η ανάκληση προέρχεται από μηχανικό πρόβλημα στον εξοπλισμό που προκάλεσε ελλιπείς σφραγίσεις σε ορισμένες θήκες, οδηγώντας σε διαρροές. Τέτοια ελαττώματα μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες για μικροβιακή ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου του Clostridium botulinum, το οποίο ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα χαμηλής περιεκτικότητας σε οξυγόνο, όπως σφραγισμένα σακουλάκια σάντουιτς. Αυτό το βακτήριο παράγει μια θανατηφόρα τοξίνη που μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα χωρίς αισθητές αλλαγές στην εμφάνιση ή τη μυρωδιά.

Οι έμποροι λιανικής και οι καταναλωτές δεν πρέπει να χρησιμοποιούν, να πωλούν, να σερβίρουν ή να διανέμουν τα επηρεαζόμενα προϊόντα. Όποιος έχει φάει κάποιο από τα ανακληθέντα προϊόντα και έχει εμφανίσει σημάδια δηλητηρίασης από αλλαντίαση θα πρέπει να αναζητήσει αμέσως ιατρική βοήθεια. 

Τι προκαλεί η αλλαντίαση

Χωρίς θεραπεία, η αλλαντίαση μπορεί να παραλύσει τους μύες που χρειάζονται για την αναπνοή, με αποτέλεσμα αιφνίδιο θάνατο.

«Στην τροφιμογενή αλλαντίαση, τα συμπτώματα αρχίζουν γενικά 18 έως 36 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Ωστόσο, τα συμπτώματα μπορεί να ξεκινήσουν μόλις 6 ώρες μετά ή έως και 10 ημέρες αργότερα.

Τα συμπτώματα της αλλαντίασης μπορεί να περιλαμβάνουν: διπλή όραση, θολή όραση, βλεφαρόπτωση, θολή ομιλία, δυσκολία στην κατάποση, δυσκολία στην αναπνοή, ξηροστομία και μυϊκή αδυναμία. Τα άτομα με δηλητηρίαση από αλλαντίαση μπορεί να μην εμφανίζουν όλα αυτά τα συμπτώματα ταυτόχρονα.

Αυτά τα συμπτώματα προκύπτουν από μυϊκή παράλυση που προκαλείται από την τοξίνη. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η ασθένεια μπορεί να προχωρήσει και τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν για να προκαλέσουν παράλυση συγκεκριμένων μυών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται στην αναπνοή και εκείνων στα χέρια, τα πόδια και το σώμα από τον αυχένα μέχρι την περιοχή της λεκάνης.

Ανακλήθηκαν προϊόντα:

  • Seabear Smoked Salmon Chowder, καθαρό wt. 12 oz
    • Μάρκα: Seabear Smokehouse
    • UPC: 0 34507 07001 3
    • Κωδικοί παρτίδας που επηρεάζονται (στο πίσω μέρος της θήκης):
      • 64242902 SALCH – Απολαύστε έως: 10/2028
      • 64242912 SALCH – Απολαύστε έως: 10/2028
      • 64242972 SALCH – Απολαύστε έως: 10/2028
      • 64242982 SALCH – Απολαύστε έως: 10/2028
      • 64243042 SALCH – Απολαύστε έως: 10/2028
      • 64243052 SALCH – Απολαύστε έως: 10/2028
      • 64243121 SALCH – Απολαύστε έως: 11/2028
      • 64243131 SALCH – Απολαύστε έως: 11/2028
      • 64243191 SALCH – Απολαύστε έως: 11/2028
      • 64243201 SALCH – Απολαύστε έως: 11/2028
      • 64243651 SALCH – Απολαύστε έως: 12/2028
      • 64250031 SALCH – Απολαύστε έως: 1/2029
      • 64250291 SALCH – Απολαύστε έως: 1/2029
      • 64250301 SALCH – Απολαύστε έως: 1/2029
  • Alehouse Clam Chowder, καθαρό wt. 12 oz
    • Μάρκα: Seabear Smokehouse
    • UPC: 0 34507 07021 1
    • Κωδικοί παρτίδας που επηρεάζονται (στο πίσω μέρος της θήκης):
      • 64241641 ALECH – Απολαύστε έως: 6/2028
      • 64241643 ALECH – Απολαύστε έως: 6/2028
      • 64241661 ALECH – Απολαύστε έως: 6/2028
      • 64243251 ALECH – Απολαύστε έως: 11/2028
      • 64243261 ALECH – Απολαύστε έως: 11/2028
      • 64250222 ALECH – Απολαύστε έως: 1/2029
      • 64250241 ALECH – Απολαύστε έως: 1/2029

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα