Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, δημοσίευσε ένα νέο βίντεο που παρέχει μια επισκόπηση του νόμου του 2021 για την ασφάλεια, τη θεραπεία, την εκπαίδευση και την έρευνα για τις τροφικές αλλεργίες. Ο νόμος που έχει ονομαστεί FASTER, μεταξύ άλλων, προσθέτει το σουσάμι στη λίστα με τα κύρια τροφικά αλλεργιογόνα που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2023. Το βίντεο περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες σχετικά με τον νόμο FASTER και βοηθά στην απάντηση σε συχνές ερωτήσεις που έχει λάβει η FDA από τη βιομηχανία τροφίμων και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.
- Δείτε επίσης: Το σουσάμι μπαίνει στα κύρια αλλεργιογόνα στις ΗΠΑ και επιβάλλεται στη σήμανση των προϊόντων.
Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σχετικά με:
- Απαιτήσεις τροφικών αλλεργιογόνων στις ΗΠΑ.
- Πώς ορίζονται τα κύρια τροφικά αλλεργιογόνα.
- Εφαρμογή του FASTER Act από τον FDA.
Οι τροφικές αλλεργίες και άλλοι τύποι τροφικής υπερευαισθησίας επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στις ΗΠΑ. Για να προστατεύσει άτομα με τροφικές αλλεργίες και άλλες τροφικές υπερευαισθησίες, ο FDA επιβάλλει νόμους που απαιτούν από τους κατασκευαστές τροφίμων να προσδιορίζουν συστατικά που είναι κύρια τροφικά αλλεργιογόνα στις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων και ποτών. Ο FDA επιβάλλει επίσης κανονισμούς που απαιτούν από τους κατασκευαστές τροφίμων να αποτρέπουν τη διασταυρούμενη επαφή με αλλεργιογόνα (η ακούσια ενσωμάτωση ενός κύριου αλλεργιογόνου τροφίμων σε ένα τρόφιμο).
Η διευκρίνιση των απαιτήσεων για τα αλλεργιογόνα τροφίμων για τη βιομηχανία είναι μέρος των μέτρων ασφαλείας του FDA για να βοηθήσει στην προστασία των καταναλωτών από συστατικά και τρόφιμα στα οποία ενδέχεται να είναι αλλεργικοί, χωρίς να περιορίζει υπερβολικά τις επιλογές τροφίμων.