Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται πατατάκια  Doritos – Συναγερμός στη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλούνται πατατάκια  Doritos - Συναγερμός στη Βρετανία
spot_img

Επείγουσα ανάκληση από τον FSA.

Οι Αρχές στη Βρετανία εξέδωσαν επείγουσα ανάκληση για πατατάκια Doritos λόγω κινδύνου για την υγεία. Πρόκειται για τα πατατάκια Tangy Cheese:  Τυρί Doritos Tangy (πολλαπλές συσκευασίες) με ημερομηνία Best Before 1/6/2024 και  Doritos Tangy Cheese 180g. Η Αρχή ασφάλειας τροφίμων της Βρετανίας αναφέρει: «Αυτό το προϊόν περιέχει σόγια, γεγονός που το καθιστά πιθανό κίνδυνο για την υγεία για όποιον έχει αλλεργία στη σόγια». Η Doritos είναι μια αμερικανική μάρκα αρωματικών τσιπς τορτίγιας που παράγεται από τη Frito-Lay , μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της PepsiCo .

- Advertisement -

 Ο λόγος της ανάκλησης είναι ότι λάθος πατατάκια μπήκαν σε λάθος σακουλάκια με αποτέλεσμα το προϊόν να περιέχει σόγια ένα από τα πιο σημαντικά αλλεργιογόνα, και δεν αναγράφεται στην ετικέτα. Την τελευταία δεκαετία, οι αλλεργίες στη σόγια έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που έχουν γίνει πλέον ζήτημα δημόσιας υγείας. Υπενθυμίζεται ο άδικος και τραγικός θάνατος 25χρονης χορεύτριας τον Ιανουάριο στη Νέα Υόρκη η οποία κατανάλωσε μπισκότα στα οποία δεν υπήρχε η πληροφορία πως περιέχει αλλεργιογόνο.

          Ενέργειες που έγιναν από την εταιρεία

Η Doritos ανακαλεί το παραπάνω προϊόν από πελάτες και έχει λάβει συμβουλή να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς υποστήριξης αλλεργιών, οι οποίοι θα ενημερώσουν τα μέλη τους για την ανάκληση. Η εταιρεία έχει επίσης εκδώσει ειδοποίηση ανάκλησης προς τους πελάτες της. Αυτές οι ειδοποιήσεις εξηγούν στους πελάτες γιατί ανακαλείται το προϊόν και τους λένε τι να κάνουν εάν έχουν αγοράσει το προϊόν.    

Τα τυπικά συμπτώματα της αλλεργίας στη σόγια περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, διάρροια, καταρροή, βήχα, συριγμό, αδυναμία, γαστρεντερική δυσφορία, δύσπνοια, καρδιαγγειακά ή δερματικά συμπτώματα και άλλα ασαφή συμπτώματα, έως και αναφυλακτικό σοκ, που μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή. Γι αυτό και η επισήμανση των τροφίμων που περιέχουν αλλεργιογόνα έχει καταστεί κρίσιμης σημασίας.

Παγκοσμίως οι αλλεργίες επηρεάζουν έως και το 30 έως 40% του πληθυσμού, ενώ στη Βρετανία πάνω από 2 εκατομμύρια καταναλωτές έχουν διαγνωσμένη τροφική αλλεργία και 1 στους 5 ζει με τον φόβο του θανάτου από αναφυλακτικό σοκ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα