Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
35.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακάτευαν κρέας αλόγου και γαϊδουριού σε προϊόντα βοδινού!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακάτευαν κρέας αλόγου και γαϊδουριού σε προϊόντα βοδινού!
spot_img

Οι αρχές στην Τουρκία αποκαλύπτουν εκτεταμένη απάτη σε προϊόντα κρέατος – Κρέας αλόγου και γαϊδάρου σε «βοδινό»

Σε μια ακόμα ανησυχητική εξέλιξη για την ασφάλεια των τροφίμων, το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας δημοσίευσε νέα λίστα με επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε νοθεία τροφίμων – αυτή τη φορά με επίκεντρο το κρέας. Η λίστα περιλαμβάνει δεκάδες καταστήματα και μονάδες επεξεργασίας σε πόλεις όπως τα Άδανα, η Αντιόχεια της Πισιδίας, το Ικόνιο, την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα, όπου διαπιστώθηκε ότι «βοδινό» προϊόν περιείχε κρέας από άλογο, γάιδαρο ή/και πουλερικά, καθώς και σπλάχνα και δερματικό ιστό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Εργαζόμενοι επιχείρησης τροφίμων χτύπησαν σοβαρά στο κεφάλι κρατική επιθεωρήτρια – Λειτουργούσαν χωρίς άδεια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ρίγανη: Νοθεία με άγνωστης προέλευσης φύλλα και μόλυνση από έντομα και πλαστικά σε συσκευασίες της αγοράς

Συγκεκριμένες περιπτώσεις:

  • Στα Άδανα, το κρεοπωλείο Can Et πωλούσε «βοδινό» που περιείχε κρέας αλόγου ή γαϊδάρου.
  • Στη Αντιόχεια της Πισιδίας, η Aydiz Catering διέθετε “βοδινό κιμά” με ανάμειξη από πουλερικά και άλογο/γαϊδούρι.
  • Στο Ικόνιο, δύο καταστήματα –το Karataş Restoran και το Konyalı Restoran της εταιρείας ATM Tedarik Gıda– πρόσφεραν λαχματζούν και πίτες με νοθευμένο κιμά.
  • Στην Κωνσταντινούπολη, το κατάστημα Sivaslım Etli Ekmek & Köfte Salonu σέρβιρε ψημένο κιμά με σπλάχνα (καρδιά, συκώτι, στομάχι) και πουλερικά.
  • Στην Προύσα (Nilüfer), η επιχείρηση 1.42 Etli Ekmek Konya Sofrası χρησιμοποιούσε δερματικό ιστό και πουλερικά σε «βοδινό» μείγμα.
  • Τέλος, στην Αττάλεια (Muratpaşa), το Kasap Halil εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί πουλερικά στον «βοδινό κιμά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κι άλλο παγωτό αποσύρεται από την αγορά λόγω επικίνδυνου λάθους στην ετικέτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Φοράς ακόμα τα εσώρουχά σου έτσι; Δες γιατί είναι επικίνδυνο!

Ανησυχία για τη δημόσια υγεία και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Παρότι το υπουργείο δίνει στη δημοσιότητα τις ονομασίες των επιχειρήσεων, δεν αποκαλύπτει τα πρόστιμα ή άλλες κυρώσεις που τους επιβλήθηκαν. Η πρακτική της ταυτοποίησης «μοσχαρίσιου» κρέατος που περιέχει κρέας μη εγκεκριμένων ή ανεπιθύμητων ζώων, θίγει όχι μόνο την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, αλλά και τη θρησκευτική και ηθική ευαισθησία μεγάλου μέρους των καταναλωτών στην Τουρκία.

Το σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά αντίστοιχων αποκαλύψεων που κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων και εντείνουν την ανάγκη για διαφάνεια, ελέγχους και αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τρόφιμα που μαγειρεύονται στη σακούλα τους στον φούρνο μικροκυμάτων: Είναι ασφαλή;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν κόψουμε τη ζάχαρη για 90 ημέρες;

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τοξική χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό χαρακτηρίστηκε ως νέος αναδυόμενος κίνδυνος στην ΕΕ

Επικίνδυνη χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό και στο νερό βρύσης κρίθηκε ως αναδυόμενος κίνδυνος από την EFSA

Η “δύσκολη” απόφαση που πρέπει να πάρουν τα βακτήρια της σαλμονέλας και του E.coli όταν φτάσουν στο πεπτικό σύστημα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πώς τα παθογόνα βακτήρια "ζυγίζουν" κινδύνους και ανταμοιβές στο έντερο
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα