Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
35.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δηλητηρίασαν 648 άτομα με γύρο κοτόπουλο και ισχυρίστηκαν ότι έφταιγε το «ευαίσθητο» στομάχι των πελατών!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔηλητηρίασαν 648 άτομα με γύρο κοτόπουλο και ισχυρίστηκαν ότι έφταιγε το «ευαίσθητο» στομάχι των πελατών!
spot_img

Ο ιδιοκτήτες του καταστήματος ισχυρίστηκαν πως οι πελάτες αρρώστησαν επειδή είχαν καιρό να φάνε γύρο, προκαλώντας οργή και ειρωνικά σχόλια στα μέσα.

Ένα πρωτοφανές διατροφικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Τουρκία, καθώς 648 άτομα υπέστησαν δηλητηρίαση έπειτα από κατανάλωση γύρου κοτόπουλου από κατάστημα εστίασης στην περιοχή Κόρφεζ του Ιζμίτ (Νικομήδεια). Οι μαζικές νοσηλείες προκάλεσαν πανικό, με τον αριθμό των ασθενών να φτάνει τελικά τους 950 σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Το κατάστημα, το οποίο σέρβιρε γύρο σε εκατοντάδες πολίτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του Ραμαζανιού, σφραγίστηκε άμεσα από τις αρχές μετά από αυτοψία, ενώ οι δύο ιδιοκτήτες του, Ε.Τ. και Κ.Υ., συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σπάνια μόλυνση σε κατεψυγμένα φασολάκια που πωλήθηκαν και στην Ελλάδα – 4 άτομα στο νοσοκομείο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δηλητηρίαση από φέτα – Οδηγία του ΥΠΑΑΤ για προστασία από βρουκέλλωση (μελιταίος πυρετός)

Η απολογία που προκάλεσε οργή

Η υπεράσπιση των κατηγορούμενων επιχειρηματιών προκάλεσε σοκ στην τουρκική κοινή γνώμη. Ένας απο αυτούς ισχυρίστηκε ότι «το πρόβλημα δεν οφείλεται στο φαγητό, αλλά πιθανόν στην ευαισθησία των καταναλωτών», σημειώνοντας χαρακτηριστικά:«Πουλήσαμε γύρο σε περίπου 2.000 άτομα μέσα σε δύο ημέρες. Δεν γνωρίζουμε την αιτία των περιστατικών. Αν το κοτόπουλο ήταν αλλοιωμένο, θα το καταλαβαίναμε στο μαγείρεμα. Δεν πουλάμε χαλασμένα προϊόντα.» Ακόμη πιο προκλητικός εμφανίστηκε ο δεύτερος, ο οποίος δήλωσε: «Ίσως οι πελάτες αρρώστησαν επειδή είχαν καιρό να φάνε γύρο. Ίσως το σώμα τους δεν τον άντεξε. Εμείς ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής. Η συνταγή μου από την Χατάι έχει ξεχωριστή γεύση εδώ και χρόνια. Δεν παίζουμε με την υγεία κανενός.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τόνος σε κονσέρβα: Η υπερβολική κατανάλωση οδήγησε 29χρονη σε δηλητηρίαση από υδράργυρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλείται δημοφιλής κρέμα προσώπου με επικίνδυνα συστατικά

Αν και αρχικά αναφέρθηκε ότι δύο ασθενείς βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση, ο Διευθυντής Υγείας της Κωνσταντινούπολης, Γιουκσέλ Πεχλεβάν, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ασθενής σε μονάδα εντατικής θεραπείας: «Υπήρξε υπερβολή λόγω πανικού. Πολλοί ασθενείς επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία προληπτικά. Δεν έχουμε κρούσματα σε κρίσιμη κατάσταση.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γιατί κάποια εστιατόρια στην Ελλάδα δεν εφαρμόζουν το νόμο; Νέο πρόστιμο 2.500€ σε πιτσαρία στην Κατερίνη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλείται δημοφιλές ποτό – Πιθανότητα έκρηξης από υπερπίεση στο κουτί!

Η υπόθεση έχει φέρει στο προσκήνιο σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια τροφίμων και την εποπτεία στην αλυσίδα εφοδιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρέας του επίμαχου γύρου προερχόταν από προμηθευτή στην περιοχή Ντάριτζα. Η κοινή γνώμη στην Τουρκία εκφράζει οργή και ανησυχία για την ελλιπή εποπτεία και τις αμφιλεγόμενες δικαιολογίες των υπευθύνων. Το περιστατικό αναμένεται να οδηγήσει σε νέα μέτρα και αυστηρότερους ελέγχους στην εστίαση, ενώ η έρευνα των αρχών συνεχίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γύρος κοτόπουλο: Αποκαλύφθηκε πώς δηλητηριάστηκαν τα 648 άτομα – Επιμένουν οι ιδιοκτήτες: «Φέραμε επανάσταση στον κλάδο»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μούχλα σε έτοιμα ζυμαρικά – Κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης και αλλεργικής αντίδρασης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τα μολυσμένα πατατάκια Lay’s πωλούνται σε 16 χώρες – Ευρωπαϊκός συναγερμός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κάνει να τρώμε ζαρωμένα ντοματίνια;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | «Τσιμπήσατε» κιλά ή δεν μετρηθήκατε σωστά; Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στο ζύγισμα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πόσο διαρκεί το αντηλιακό και πώς θα καταλάβετε αν το δικό σας έχει λήξει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Χαλούμι: Η απλή τεχνική πριν το μαγείρεμα που θα το κάνει πιο τραγανό και νόστιμο

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τοξική χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό χαρακτηρίστηκε ως νέος αναδυόμενος κίνδυνος στην ΕΕ

Επικίνδυνη χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό και στο νερό βρύσης κρίθηκε ως αναδυόμενος κίνδυνος από την EFSA

Η “δύσκολη” απόφαση που πρέπει να πάρουν τα βακτήρια της σαλμονέλας και του E.coli όταν φτάσουν στο πεπτικό σύστημα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πώς τα παθογόνα βακτήρια "ζυγίζουν" κινδύνους και ανταμοιβές στο έντερο
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα