Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση για κατεψυγμένο σπανάκι της Carrefour

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση για κατεψυγμένο σπανάκι της Carrefour
spot_img

Ανακλήθηκαν από όλα τα σουπερμάρκετ Carrefour της Γαλλίας.

H Υπηρεσία ειδοποιήσεων για επικίνδυνα τρόφιμα της Γαλλία Rappel Conso, κοινοποίησε προειδοποίηση για βιολογικό σπανάκι της Carrefour France. Στο σπανάκι εντοπίστηκε ξένο σώμα «που θα μπορούσε να καταστήσει το προϊόν ακατάλληλο για κατανάλωση». Πιο συγκεκριμένα στο σπανάκι βρέθηκαν προνύμφες εντόμων. Το προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 16/11/2025, πωλείται σε συσκευασία των 600 γραμμαρίων και διατηρείται στην κατάψυξη.

Η εταιρεία συνιστά στους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το προϊόν και να το επιστρέψουν στο σημείο πώλησης

Η μόλυνση τροφίμων από έντομα είναι μια σχετικά κοινή αιτία για ανακλήσεις τροφίμων. Με τις ποσότητες και τους τύπους τροφίμων -τόσο τα συστατικά όσο και το τελικό προϊόν- που αποθηκεύονται σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων και ποτών, είναι πολύ συνηθισμένο να εισβάλλουν παράσιτα στα αποθηκευμένα προϊόντα.

Υπενθυμίζεται η ανάκληση από τον ΕΦΕΤ βιολογικού ριζάλευρου «Evergreen organics Βιολογικό ρυζάλευρο χωρίς γλουτένη» στο οποίο μετά από μακροσκοπικό έλεγχο διαπιστώθηκε η παρουσία εντόμων και προνυμφών σε όλη την επιφάνεια του τροφίμου, όπως και η ανάκληση από το Metro (My Market) των ξηρών καρπών «Go Nutz- KARAGIANNIS, Πίνατς-Ψημένα και αλατισμένα με υποκατάστατο άλατος» όπου μετά από καταγγελία καταναλωτή, διαπιστώθηκε διαπιστώθηκε η παρουσία νεκρών εντόμων (προνυμφών και υφών τους) μέσα στη συσκευασία.

Η εύρεση ζωντανών εντόμων σε αποθηκευμένα τρόφιμα μπορεί να μην είναι ελκυστική, αλλά δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία αν και σε μερικές, πολύ λίγες περιπτώσεις, τα φρέσκα προϊόντα μπορεί να φιλοξενούν παράσιτα που αποτελούν απειλή για τους καταναλωτές. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο