Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εντοπίστηκαν επικίνδυνες σταφίδες στην Τσεχία – Ειδοποίηση RASFF

ΑρχικήPicksNews LineΕντοπίστηκαν επικίνδυνες σταφίδες στην Τσεχία - Ειδοποίηση RASFF
spot_img

Η τσεχική Αρχή Επιθεώρησης Γεωργίας και Τροφίμων (CAFIA) εντόπισε μη ασφαλείς σταφίδες στην εγχώρια αγορά.

Οι επικίνδυνες σταφίδες φέρουν την ακόλουθη επισήμανση: DR.ENSA Σταφίδες αποξηραμένες, BB: 04/04/2023, παρτίδα: E02220197C, παραγωγός: ENCINGER SK s.r.o, Jadranská 13, 841 01 Μπρατισλάβα, Σλοβακία.

- Advertisement -

Η εργαστηριακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε σε διαπιστευμένο εργαστήριο επιβεβαίωσε την παρουσία ορυκτελαίου στο τρόφιμο σε ποσότητα 1.460 χιλιοστόγραμμα ανά κιλό (mg/kg). Ωστόσο, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1333/2008, αυτή η ουσία δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου στα τρόφιμα.

Οι επιθεωρητές της CAFIA πήραν το δείγμα αυτού του τροφίμου από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας NATURAL PACK group s.r.o., 320, Starovice 693 01. Άμεσα, διέταξαν τον επιθεωρούμενο να αποσύρει τη μη συμμορφούμενη παρτίδα από την αγορά.

Η CAFIA συνιστά σε όλους τους καταναλωτές που έχουν την συγκεκριμένη παρτίδα του τροφίμου, να μην τη φάνε. Έχουν εισαχθεί πρόσθετες πληροφορίες στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Προειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές RASFF, το οποίο θα επιτρέψει τη διερεύνηση και τη λήψη μέτρων στη χώρα του παραγωγού τροφίμων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα