Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικίνδυνη φόρμα ψησίματος για τάρτες – Μετανάστευση απαγορευμένων ουσιών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπικίνδυνη φόρμα ψησίματος για τάρτες - Μετανάστευση απαγορευμένων ουσιών
spot_img

Η φόρμα τάρτας εξάγεται από την Κίνα σε οκτώ χώρες.

Σε οκτώ χώρες εξάγεται από την Κίνα μέσω Γερμανίας επικίνδυνη φόρμα ψησίματος για τάρτες, στην οποία εντοπίστηκε μετανάστευση κοβαλτίου, νικελίου και μαγγανίου στο τρόφιμο. Η Γερμανία ενημέρωσε την ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF για τον κίνδυνο, μετά από έλεγχο στην αγορά.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης της εταιρίας που διακινεί το προϊόν στην Ελβετία  “Τηγάνι τάρτας υψηλής ποιότητας, 28 cm” (EAN: 4026883882119) έδειξε μη φυσιολογικές τιμές σε μια συνηθισμένη δοκιμή LFGB (αυξημένη απελευθέρωση κοβαλτίου, νικελίου και μαγγανίου).

Το προϊόν διανέμεται σε Αυστρία, Φινλανδία, Γερμανία, Χόνγκ Κονγκ, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ελβετία. Ο κίνδυνος χαρακτηρίζεται σοβαρός.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η πύλη RASFF ενημερώθηκε και τα επικίνδυνα χριστουγεννιάτικα ποτήρια επίσης από την Κίνα λόγω υψηλής μετανάστευσης μολύβδου και καδμίου.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα