Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

HΠΑ: Κιτ γευμάτων HelloFresh συνδέονται με νέα επιδημία E. coli

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνHΠΑ: Κιτ γευμάτων HelloFresh συνδέονται με νέα επιδημία E. coli
spot_img

Νέο ξέσπασμα λοιμώξεων  E. Coli Το O157:H7 αναφέρουν οι υγειονομικοί των ΗΠΑ. Οι μολύνσεις συνδέονται με τον μοσχαρίσιο κιμά στα κιτ γευμάτων HelloFresh.

Ένα ακόμα ξέσπασμα λοιμώξεων  E. Coli Το O157:H7 στις ΗΠΑ αναφέρουν οι υγειονομικές αρχές. Όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα του Food Safety News, οι μολύνσεις συνδέονται με τον μοσχαρίσιο κιμά στα κιτ γευμάτων HelloFresh.

Ωστόσο, το προϊόν δεν θα ανακληθεί, καθώς ο  κιμάς που φέρεται να προκαλεί τη μόλυνση δεν πιστεύεται ότι πωλείται πια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA. Αλλά, ο οργανισμός ανησυχεί ότι ορισμένοι καταναλωτές μπορεί να έχουν ακόμα τον κιμά στους καταψύκτες τους και έχει εκδώσει προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία.

Τα κιτ γευμάτων σε πλαστική συσκευασία που περιείχαν τον κιμά που θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία φαίνεται να αγοράστηκαν από τους καταναλωτές από τις 2 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου. Πρόκειται για συσκευασίες περίπου 300 γραμμαρίων, 85% άπαχου κιμά και έχουν έναν από τους ακόλουθους κωδικούς: EST#46481 L1 22 155 ή EST#46481 L5 22 155. Οι κωδικοί βρίσκονται στο πλάι της συσκευασίας. Οι συσκευασίες μοσχαρίσιου κιμά έχουν επίσης τυπωμένο EST.46841 μέσα στο σήμα επιθεώρησης του USDA.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων, κατά την ανίχνευση εντοπίστηκαν πολλοί ασθενείς που κατανάλωσαν κιμά που παρήχθη στην εγκατάσταση M46841 και διανεμήθηκε από τη HelloFresh. Η έρευνα για το τι ακριβώς μόλυνε τον κιμά βόειου κρέατος κατά την παραγωγή βρίσκεται εν εξελίξει.  

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνεργάζονται με το FSIS και τους κρατικούς υγειονομικούς αξιωματούχους για την έρευνα της επιδημίας, σύμφωνα με την προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, το CDC δεν είχε ακόμη δημοσιεύσει καμία πληροφορία για το ξέσπασμα από τις 11 Σεπτεμβρίου. Επίσης, δεν έχει δημοσιευθεί καμία πληροφορία σχετικά με την κατάσταση των ασθενών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο