Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών με Cyclospora σε εστία άγνωστης προέλευσης

ΑρχικήPicksNews LineΗΠΑ: Αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών με Cyclospora σε εστία άγνωστης προέλευσης
spot_img

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ανέφεραν ότι ο αριθμός των ασθενών σε μια εστία λοιμώξεων από το παράσιτο Cyclospora έχει αυξηθεί κατά 17 την τελευταία εβδομάδα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων λέει ότι υπάρχουν πλέον 77 επιβεβαιωμένοι ασθενείς, σε σύγκριση με 60 πριν από μια εβδομάδα. Ο οργανισμός δεν έχει ακόμη καθορίσει ποια τρόφιμα είναι η πηγή του παρασίτου.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται σταθερά καθώς ο αριθμός των ασθενών αυξήθηκε σε 60 την περασμένη εβδομάδα, από 51 την προηγούμενη εβδομάδα. Ο FDA δεν έχει δημοσιεύσει το ηλικιακό εύρος των ασθενών ή τις καταστάσεις διαμονής τους.

Οι προσπάθειες ιχνηλάτησης έχουν ξεκινήσει, αλλά όπως αναφέρει το Food Safety News, ο FDA δεν έχει αναφέρει ποια τρόφιμα έχει εντοπίσει. Ομοίως, ο οργανισμός έχει ξεκινήσει τη συλλογή δειγμάτων και τις αναλύσεις, αλλά δεν έχει ακόμη αποκαλύψει ποια τρόφιμα ή ποια εγκατάσταση παραγωγής υπόκεινται σε αυτές τις δοκιμές.

Ο FDA αναφέρει επίσης ότι έχει ξεκινήσει προσπάθειες εντοπισμού σε σχέση με μια ξεχωριστή εστία λοιμώξεων από Cyclospora, αλλά ο οργανισμός ούτε σε αυτή την περίπτωση αποκάλυψε ποια τρόφιμα σχετίζονται. Από τις 10 Αυγούστου, υπήρχαν 6 επιβεβαιωμένοι ασθενείς στην συγκεκριμένη επιδημία. Ο FDA δεν δημοσίευσε το ηλικιακό εύρος ή τις καταστάσεις διαμονής των ασθενών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα