Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Καναδική εταιρεία δημιούργησε ζύμη που βοηθάει στην μείωση του ακρυλαμιδίου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚαινοτομία: Καναδική εταιρεία δημιούργησε ζύμη που βοηθάει στην μείωση του ακρυλαμιδίου
spot_img

Η Renaissance BioScience Corp., μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία στον τομέα του bioengineering, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε νέα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας και επιχορηγήσεις για τη non-GMO ζύμη που μειώνει το ακρυλαμίδιο (ARY) από ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία, την Αυστραλία και το Βιετνάμ. Αυτές οι πέντε νέες επιχορηγήσεις και επιδόματα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της ARY, έρχονται έπειτα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που είχαν ήδη εκδοθεί προηγουμένως από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ινδονησία, τη Χιλή και την Κολομβία, με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας να εκκρεμούν σε πολλές πρόσθετες αγορές.

Ο CEO και CSO της Renaissance BioScience, Δρ John Husnik, σχολίασε σχετικά με τα πρόσφατα χορηγούμενα διπλώματα ευρεσιτεχνίας: «Ως εταιρεία με επίκεντρο την πνευματική ιδιοκτησία, είμαστε στην ευχάριστη θέση να λάβουμε τις νέες επιχορηγήσεις και επιδόματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις μεγάλες αγορές της Κίνας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Αυστραλίας και του Βιετνάμ. Όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μαζί, θα προστατεύσουν τη χρήση της ζύμης μας που μειώνει το ακρυλαμίδιο σε πολλές διαφορετικές και σημαντικές εφαρμογές της παρασκευής τροφίμων.”

Πρόσθεσε, “Το ακρυλαμίδιο είναι καρκινογόνο παγκόσμιας ανησυχίας – ειδικά για τα παιδιά, τα οποία τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο από τους ενήλικες λόγω της καθημερινής διατροφής τους με πολλά συνηθισμένα τρόφιμα που δυστυχώς περιέχουν αυτό το καρκινογόνο (κράκερ, ψωμί, μπισκότα, δημητριακά και παρόμοια προϊόντα). Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η ζύμη μας που μειώνει το ακρυλαμίδιο βρίσκει αποδοχή και εμπορευματοποιείται από τους κατασκευαστές τροφίμων σε αγορές σε όλο τον κόσμο με σκοπό να μειώσει την παρουσία αυτού του ρύπου στα προϊόντα τους.»

Σχετικά με την ζύμη μείωσης ακρυλαμιδίου (ARY)

Χρησιμοποιώντας προσαρμοστικές τεχνικές μηχανικής εξέλιξης για την ανάπτυξη μιας non-GMO ζύμης που μειώνει τις ασπαραγίνες, η Renaissance συμβάλλει σημαντικά στις σημαντικές προσπάθειες των ρυθμιστικών φορέων τροφίμων και των κατασκευαστών τροφίμων παγκοσμίως να μειώσουν το σχηματισμό ακρυλαμιδίου σε καθημερινά και συνήθως μαγειρεμένα τρόφιμα.

Στην κατασκευαστική τροφίμων Renaissance, η ζύμη που μειώνει το ακρυλαμίδιο προστίθεται κατά τη διάρκεια του τυπικού σταδίου επεξεργασίας της παρασκευής, όπου αρχίζει αμέσως να καταναλώνει ασπαραγίνη και μειώνει γρήγορα τις δυνατότητες σχηματισμού ακρυλαμιδίου όταν το μείγμα μαγειρεύεται στη συνέχεια πάνω από 120°C. Η τεχνολογία Renaissance ARY έχει αδειοδοτηθεί παγκοσμίως και είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει τους κατασκευαστές τροφίμων στη μείωση της περιεκτικότητας των προϊόντων τους σε ακρυλαμίδιο σε αγορές σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με το ακρυλαμίδιο

Η ασπαραγίνη, ένα φυσικό πρόδρομο αμινοξύ που βρίσκεται σε πολλές πλούσιες σε υδατάνθρακες πηγές τροφίμων – συμπεριλαμβανομένου του ρυζιού, των σιτηρών και των πατατών – μετατρέπεται στο καρκινογόνο ακρυλαμίδιο με την εφαρμογή θερμότητας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Το ακρυλαμίδιο σχηματίζεται μόλις η θερμοκρασία μαγειρέματος φτάσει τους 120°C και πάνω και συνεχίζει να σχηματίζεται μέχρι να μετατραπεί όλη η ασπαραγίνη ή να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα και η θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους 120°C.

Εκτός από το σχηματισμό ακρυλαμιδίου στη δημιουργία επεξεργασμένων τροφίμων σε επίπεδο παρασκευής, το περαιτέρω μαγείρεμα στο σπίτι μπορεί να επανεκκινήσει το σχηματισμό ακρυλαμιδίου και γι ‘αυτό συνιστάται στους καταναλωτές να μην μαγειρεύουν το τοστ τους ή τις τηγανητές πατάτες έως ότου σκουρύνουν πολύ. γιατί πολύ απλά, το μαγείρεμα μεγαλύτερης διάρκειας επιτρέπει την παραγωγή περισσότερου ακρυλαμιδίου.

Το ακρυλαμίδιο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ότι είναι ευρέως διαδεδομένο σε πολλά διαφορετικά τρόφιμα παγκοσμίως, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Έκτοτε, αρκετοί παγκόσμιοι ρυθμιστικοί φορείς έχουν κινηθεί για την παρακολούθηση, τη ρύθμιση και την έκδοση προειδοποιήσεων για την παρουσία της στα τρόφιμα και τα ποτά ως ζήτημα δημόσιας υγείας.

Πηγή: Digital Journal

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο