Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία: Αντιμικροβιακές μεταλλικές επιφάνειες επεξεργασίας τροφίμων- Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΤεχνολογία: Αντιμικροβιακές μεταλλικές επιφάνειες επεξεργασίας τροφίμων- Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
spot_img

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Purdue έχουν αναπτύξει μια επεξεργασία για την έγχυση μεταλλικών επιφανειών με φυσικά αντιμικροβιακά πεπτίδια.

Η τεχνολογία της ομάδας Purdue δημιουργεί μια σκληρή μεταλλική επιφάνεια που σκοτώνει βακτήρια τα οποία προσπαθούν να προσκολληθούν στην επιφάνεια.

- Advertisement -

«Όταν δημιουργούμε μια οξειδωμένη μεταλλική επιφάνεια με ρωγμές πλάτους νανομέτρου και βάθους μικρόμετρου, τα πεπτίδια μπορούν να εγχυθούν σε αυτές τις μικροσκοπικές ρωγμές με μια απλή υγρή διεργασία», δήλωσε ο David Bahr, επικεφαλής και καθηγητής μηχανικής υλικών στο Purdue, ο οποίος ηγείται της ομάδας. “Ως πρόσθετο όφελος, η διαδικασία μπορεί να χρωματίζει διάφορα μέταλλα, παρέχοντας οπτική ένδειξη για το πότε η επιφάνεια δεν είναι πλέον αντιμικροβιακή“.

Ο Bahr δήλωσε ότι αυτή η τεχνολογία εφαρμόζεται κυρίως για επιφάνειες επεξεργασίας τροφίμων καθώς και επιφάνειες κοπής, οι οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην ανάπτυξη και την προσκόλληση βακτηρίων, δεδομένων των υλικών και των επιφανειακών σχεδίων.

“Η τεχνολογία μας μπορεί να βοηθήσει πχ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι εάν μια εγκατάσταση επεξεργασίας τροφίμων έκοβε πράσινα λαχανικά σαλάτας, τα βακτήρια δεν θα μεταφέρονταν από μια μολυσμένη επιφάνεια σε ένα εργαλείο κοπής, μολύνοντας έτσι πολλά περισσότερα μέρη”, δήλωσε ο Bahr. “Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το πλύσιμο των τροφίμων και άλλους ασφαλείς χειρισμούς, αυτό θα επιτρέψει λιγότερες εστίες τροφιμογενών ασθενειών.”

Οι προκαταρκτικές δοκιμές επαλήθευσαν ότι οι επεξεργασμένες επιφάνειες παρέχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες που υπερβαίνουν τις μη επεξεργασμένες επιφάνειες. Το υλικό που αποθηκεύεται στις ρωγμές απελευθερώνεται με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε εκτεταμένους χρόνους αντιμικροβιακής αντοχής.

Η διαδικασία οξείδωσης δημιουργεί ένα οπτικά χρωματισμένο υλικό, το οποίο παρέχει έναν απλό οπτικό δείκτη φθοράς ή υποβάθμισης στην αντιμικροβιακή απόδοση.

Η διαδικασία έχει εφαρμοστεί σε ανοξείδωτο χάλυβα και τιτάνιο και εφαρμόζεται σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών κραμάτων μετάλλων.

Η ομάδα συνεργάστηκε με το Γραφείο Εμπορευματοποίησης Τεχνολογίας του Ερευνητικού Ιδρύματος Purdue για να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την τεχνολογία.

Το Purdue Research Foundation Office of Technology Commercialization διευθύνει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα μεταφοράς τεχνολογίας μεταξύ κορυφαίων ερευνητικών πανεπιστημίων στις Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.

Φράουλες με 24 διαφορετικά φυτοφάρμακα – Εργαστηριακή δοκιμή του Il Salvagente

Οι φράουλες συγκαταλέγονται στα κορυφαία φρούτα που έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα