Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κινέζικα μαγειρικά σκεύη: Νέα ανάκληση και ειδοποιήσεις RASFF

ΑρχικήPicksNews LineΚινέζικα μαγειρικά σκεύη: Νέα ανάκληση και ειδοποιήσεις RASFF
spot_img

Νέες ειδοποίησεις στο RASFF για κινέζικα εργαλεία μαγειρικής.

Ακόμα μία ενημέρωση για επικίνδυνα εργαλεία μαγειρικής ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των ειδοποιήσεων στο RASFF για  μετανάστευση επικίνδυνων ουσιών  στα τρόφιμα από σκεύη και συσκευασίες προέλευσης Κίνας. Υπενθυμίζεται ότι  τo RASFF είναι βασικό εργαλείο ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρχών ασφάλειας τροφίμων της EE, ώστε να εντοπίζονται άμεσα κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία στη διατροφική αλυσίδα και να προστατεύεται ο καταναλωτής.

Αυτή τη φορά ήταν η Γαλλία που ενημέρωσε το RASFF για κινέζικο σετ μαγειρικής τριών τεμαχίων μάρκας HOME που ενέχει σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές. Στις  κουτάλες μαγειρικής εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα πρωτογενών αρωματικών αμινών (47,9 µg/kg) και μετανάστευσης στο τρόφιμο. Οι κουτάλες διακινούνται μέσω Ιταλίας. Η Rappel Conso συνέστησε στους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν τις κουτάλες μαγειρικής λόγω κινδύνου για την υγεία και να τις επιστρέψουν στο σημείο πώλησης.

Και η Ιρλανδία ενημέρωσε σήμερα για κουτάλα μαγειρικής από την Κίνα που ενέχει κίνδυνο μετανάστευσης πρωτογενών αρωματικών αμινών. Πρόκειται για εργαλείο Nylon Flip Turner, που εξάγεται από την Κίνα σε Καναδά, ΗΠΑ και Ιρλανδία.             

Οι πρωτογενείς αρωματικές αμίνες (ή PAA ) είναι χημικά προϊόντα,  τα οποία προέρχονται από αμμωνία και χρησιμοποιούνται στη φαρμακοβιομηχανία, στην παραγωγή καουτσούκ, στη βαφή υφασμάτων, δέρματος και χαρτιού, αλλά και στην παραγωγή αζωχρωστικών και στην παραγωγή πλαστικών υλικών. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) εμπίπτουν στην κατηγορία των ουσιών που έχουν γνωστές ή πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις για τον άνθρωπο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο