ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚομμάτια γυαλιού σε γλυκό πορτοκάλι σε γυάλινο βάζο

Κομμάτια γυαλιού σε γλυκό πορτοκάλι σε γυάλινο βάζο

3 λεπτά ανάγνωσης

Ανακαλείται γλυκό πορτοκάλι και μανταρίνι που περιέχει κομμάτια γυαλιού

Για προληπτικούς λόγους προστασίας της υγείας των καταναλωτών η Clama GmbH & Co. KG στη Γερμανία ανακαλεί το προϊόν «Μανταρίνι πορτοκάλια σε ποτήρι, 1000 g», της μάρκας Sweet Valley με αριθμό παρτίδας 24083-1 3302/01025.

- Advertisement -

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα προϊόντα που διανέμονται από την ALDI NORDνα περιέχουν θραύσματα γυαλιού. Η εταιρεία ζήτησε συγνώμη από του καταναλωτές όπως και την κατανόησή τους.

Οι μολυντές του γυαλιού, όπως τα θραύσματα γυαλιού, είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι ρύποι εάν βρεθούν σε οποιαδήποτε διαδικασία παραγωγής τροφίμων. Εάν τέτοια ξένα αντικείμενα καταλήξουν στο τελικό προϊόν διατροφής, η συνολική ζημιά είναι τεράστια. Οι συνέπειες μπορεί να είναι π.χ. δαπανηρές ανακλήσεις εάν τα προϊόντα έχουν ήδη αποσταλεί, ζημιά της επωνυμίας που προκαλείται από κακή δημοσιότητα όταν οι παραγωγοί τροφίμων πρέπει να ανακοινώσουν την πιθανότητα μόλυνσης και την ανάκληση. Το χειρότερο σενάριο είναι η βλάβη και ο κίνδυνος που προκαλούνται στους καταναλωτές.

- Advertisement -

Η καταλληλότερη λύση για τη βιομηχανία είναι οι ακτίνες Χ που μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν πολλά άλλα ξένα αντικείμενα εκτός από μέταλλα και γυαλί. Ωστόσο η ανίχνευση ανεπιθύμητων τεμαχίων γυαλιού μέσα σε γυάλινη συσκευασία (π.χ. γυάλινο βάζο ή μπουκάλι), η λεγόμενη ανίχνευση γυαλιού σε γυαλί, μπορεί να αποδειχθεί απαιτητική και απαιτεί προηγμένη τεχνολογία για τη διαφοροποίηση της ξένης μόλυνσης χωρίς να διαταραχθεί η παραγωγή τροφίμων.

Μερικές φορές τα γυάλινα κομμάτια και τα θραύσματα μπορεί να είναι τόσο μικρά και διαφανή, που δεν μπορούν να ανιχνευθούν με το ανθρώπινο μάτι ή με ακριβά συστήματα επιθεώρησης που βασίζονται στην τεχνολογία όρασης. Προφανώς, εάν η μόλυνση βρίσκεται στο εσωτερικό του προϊόντος, δεν υπάρχει τρόπος να την εντοπίσετε χωρίς να δείτε μέσα στη συσκευασία. Εδώ είναι που η τεχνολογία ακτινογραφίας τροφίμων αποδεικνύεται η καλύτερη λύση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών