Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κομμάτια γυαλιού σε βάζα με ελιές – Επείγουσα ανάκληση

ΑρχικήΝέαΚομμάτια γυαλιού σε βάζα με ελιές - Επείγουσα ανάκληση
spot_img

Ενώ μικροσκοπικά θραύσματα γυαλιού μπορεί να περάσουν απαρατήρητα από το ανθρώπινο μάτι, η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν είναι τεράστια

Η παρουσία ξένων σωμάτων σε τρόφιμα είναι πλέον πολύ συχνό φαινόμενο στη βιομηχανία. Τελευταίο περιστατικό είναι αυτό της εταιρείας Shafer-Haggart Ltd. η οποία ανακαλεί βάζα με μαύρες ελιές σε φέτες της μάρκας Success Sliced ​​Black Olives από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, λόγω κομματιών γυαλιού στο προϊόν. Σύμφωνα με την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA), το προϊόν διανεμήθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά. 

Συγκεκριμένα ανακλήθηκε προϊόν:

Success Sliced ​​Black Olives – Μαύρες ελιές σε φέτες

  • Μέγεθος – 1,6 L
  • Κωδικοί – PRO: 2023/NO/13, BB: 2026/NO/12

Οι καταναλωτές, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα ιδρύματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούν, να πωλούν, να σερβίρουν ή να διανέμουν το επηρεαζόμενο προϊόν.

Λίγες ημέρες πριν, ο FDA στις ΗΠΑ ανακάλεσε συσκευασίες της βιολογικής σάλτσας ντομάτας με το όνομα SALSA της Glaser Organic Farms, επίσης λόγω παρουσίας γυαλιού.

Δείτε ακόμη: Lidl It: Ανάκληση ζυμαρικών λόγω σοβαρού κινδύνου τραυματισμού

Πώς μπαίνει το γυαλί στα συσκευασμένα τρόφιμα;

Συνήθως (αν δεν πρόκειται για σαμποτάζ) τα κομμάτια γυαλιού που μολύνουν τρόφιμα σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας, προέρχονται από σπασμένους λαμπτήρες, καλύμματα μετρητών ή γυάλινα δοχεία τροφίμων όπως μπουκάλια ή βάζα. Ενώ μικροσκοπικά θραύσματα γυαλιού μπορεί να περάσουν απαρατήρητα από το ανθρώπινο μάτι, η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν είναι τεράστια. Το γυαλί είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο ξένο υλικό να ανιχνευθεί καθώς είναι διαφανές και δύσκολο να το δούμε όταν υπάρχει στα τρόφιμα. Ταυτόχρονα, τα θραύσματα γυαλιού είναι ο πιο πιθανός κίνδυνος να οδηγήσουν σε τραυματισμό, κοψίματα, αιμορραγία και μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την εύρεση ή αφαίρεση.

Δείτε ακόμη: Γιατί γίνονται τόσες πολλές ανακλήσεις τροφίμων τον τελευταίο καιρό;

Οι παρασκευαστές τροφίμων θα πρέπει να υιοθετούν ορθές πρακτικές παρασκευής προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα εισόδου γυαλιού και άλλων ξένων ουσιών στα τρόφιμα. Θα πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή στο χειρισμό του εξοπλισμού και των πρώτων υλών και να δημιουργούν συστήματα υγιούς παρακολούθησης για να διασφαλίζουν ότι τα παραγόμενα τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο