Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl UK: Ανακαλείται μαγιονέζα με Listeria

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl UK: Ανακαλείται μαγιονέζα με Listeria
spot_img

Προειδοποίηση στους καταναλωτές από την FSA.

Εντολή για επείγουσα ανάκληση του προϊόντος Pott’s Truffle έδωσε η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl Βρετανίας και η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA). Επιπλέον έχει εκδοθεί προειδοποίηση προς τους καταναλωτές να απορρίψουν αμέσως το προϊόν εάν το έχουν αγοράσει καθώς στη μαγιονέζα ανιχνεύτηκε Listeria monocytogenes. Η μαγιονέζα τρούφας πωλείται σε γυάλινα βάζα των 230 γρ. με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τον Ιούλιο του 2024.

- Advertisement -

Η λιστέρια είναι ένα βακτήριο που αποτελεί ιδιαίτερη απειλή για τους ηλικιωμένους, τις έγκυες γυναίκες και τα μωρά. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η δηλητηρίαση από λιστέρια μπορεί να είναι παρόμοια με τη γρίπη και να περιλαμβάνει υψηλή θερμοκρασία, μυϊκό πόνο ή πόνο, ρίγη και αίσθημα ή αδιαθεσία. Συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν μετά από μερικές ημέρες.

Ωστόσο, ορισμένες ευάλωτες ομάδες μπορεί να αναπτύξουν απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές, όπως η σήψη και η μηνιγγίτιδα. Άλλα συμπτώματα της λοίμωξης μπορεί να περιλαμβάνουν υψηλή θερμοκρασία 38 C και άνω, πόνους και ρίγη, σύμφωνα με το NHS .

Η ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής Pott’s Partnership Ltd 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα