Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιθανός κίνδυνος από Ιταλική σοκολάτα που εισάγεται στην Ελλάδα – Καταγγελία καταναλωτών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠιθανός κίνδυνος από Ιταλική σοκολάτα που εισάγεται στην Ελλάδα - Καταγγελία καταναλωτών
spot_img

Η Γαλλία ενημέρωσε το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών της Ευρώπης για τα επικίνδυνα τρόφιμα.

H Γαλλία μετά από καταγγελία καταναλωτών, ενημέρωσε το ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα (RASFF) για πιθανό κίνδυνο από σοκολάτα που παράγεται στην Ιταλία και εξάγεται σε 5 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Πρόκειται για μαύρες και άσπρες σοκολάτες πραλίνας φουντουκιού. Το προϊόν διανεμήθηκε στη Γαλλία από σουπερμάρκετ ζαχαροπλαστεία και πολυκαταστήματα. Ο λόγος της ανάκλησης είναι η πιθανή παρουσία εντόμων (προνύμφες εντόμων κ.λπ.).

- Advertisement -

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας Rapell conso της Γαλλίας, αναφέρει ότι η ανάκληση αφορά τις σοκολάτες πραλίνας φουντουκιού Αντζελίνα Advent με ημερομηνία λήξης 31/3/2024 και αριθμό παρτίδας 082023 και συνιστά στους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη σοκολάτα να μην την καταναλώσουν.

H ειδοποίηση του RASFF για την Ελλάδα έχει την επισήμανση Flagged for Follow-Up (ffup), που σημαίνει ότι η χώρα μας αναμένεται να δώσει συνέχεια στην ειδοποίηση και απαιτείται ή μπορεί να χρειαστεί να ολοκληρώσει την αναφορά για την κοινοποιηθείσα υπόθεση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα