Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως αξιολόγησε η EFSA το ένζυμο γλυκανοτρανσφεράση που χρησιμοποιείται για παρασκευή στέβιας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠως αξιολόγησε η EFSA το ένζυμο γλυκανοτρανσφεράση που χρησιμοποιείται για παρασκευή στέβιας
spot_img

Το ένζυμο τροφίμου γλυκανοτρανσφεράση της κυκλομαλτοδεξτρίνης ((1→4)‐α‐d‐γλυκάνη 4‐α‐d‐[(1→4)‐α‐d‐γλυκανο]‐τρανσφεράση (κυκλοποίηση), EC 2.4.1.19) παράγεται με Anoxybacillus caldiproteolyticus στέλεχος St‐88 από την PureCircle USA. 

Προορίζεται για χρήση στην παρασκευή γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης. Οι υπολειμματικές ποσότητες των συνολικών οργανικών στερεών απομακρύνονται με τα στάδια καθαρισμού που εφαρμόζονται κατά την παραγωγή των τροποποιημένων γλυκοζιτών στεβιόλης. Συνεπώς, η διατροφική έκθεση δεν υπολογίστηκε. Για τον ίδιο λόγο, άλλες τοξικολογικές μελέτες εκτός από την αξιολόγηση της αλλεργιογένεσης δεν κρίθηκαν απαραίτητες. 

Ερευνήθηκε η ομοιότητα της αλληλουχίας αμινοξέων του ενζύμου τροφής με εκείνες των γνωστών αλλεργιογόνων και βρέθηκαν τέσσερις αντιστοιχίες. Η ομάδα έκρινε ότι, υπό τις προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος αλλεργικής ευαισθητοποίησης και αντιδράσεων πρόκλησης λόγω της διατροφικής έκθεσης, αλλά η πιθανότητα θεωρείται χαμηλή. Με βάση τα δεδομένα που παρασχέθηκαν, η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό το ένζυμο τροφίμων δεν προκαλεί ανησυχίες για την ασφάλεια υπό τις προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψε νέος έλεγχος του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο