Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
1.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως αξιολόγησε η EFSA το ένζυμο γλυκανοτρανσφεράση που χρησιμοποιείται για παρασκευή στέβιας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠως αξιολόγησε η EFSA το ένζυμο γλυκανοτρανσφεράση που χρησιμοποιείται για παρασκευή στέβιας
spot_img

Το ένζυμο τροφίμου γλυκανοτρανσφεράση της κυκλομαλτοδεξτρίνης ((1→4)‐α‐d‐γλυκάνη 4‐α‐d‐[(1→4)‐α‐d‐γλυκανο]‐τρανσφεράση (κυκλοποίηση), EC 2.4.1.19) παράγεται με Anoxybacillus caldiproteolyticus στέλεχος St‐88 από την PureCircle USA. 

Προορίζεται για χρήση στην παρασκευή γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης. Οι υπολειμματικές ποσότητες των συνολικών οργανικών στερεών απομακρύνονται με τα στάδια καθαρισμού που εφαρμόζονται κατά την παραγωγή των τροποποιημένων γλυκοζιτών στεβιόλης. Συνεπώς, η διατροφική έκθεση δεν υπολογίστηκε. Για τον ίδιο λόγο, άλλες τοξικολογικές μελέτες εκτός από την αξιολόγηση της αλλεργιογένεσης δεν κρίθηκαν απαραίτητες. 

Ερευνήθηκε η ομοιότητα της αλληλουχίας αμινοξέων του ενζύμου τροφής με εκείνες των γνωστών αλλεργιογόνων και βρέθηκαν τέσσερις αντιστοιχίες. Η ομάδα έκρινε ότι, υπό τις προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος αλλεργικής ευαισθητοποίησης και αντιδράσεων πρόκλησης λόγω της διατροφικής έκθεσης, αλλά η πιθανότητα θεωρείται χαμηλή. Με βάση τα δεδομένα που παρασχέθηκαν, η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό το ένζυμο τροφίμων δεν προκαλεί ανησυχίες για την ασφάλεια υπό τις προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Νοθευμένη η βανίλια στη Γαλλία – Απίστευτες πρακτικές εξαπάτησης

Πολλά τα "μαργαριτάρια" που βρήκαν στο δρόμο τους οι Γαλλικές Αρχές, σε μια έρευνα που διήρκησε 3 χρόνια.

Διεθνή: Βρήκε σκουριασμένο καρφί μέσα σε σφολιάτα!

Το ξένο σώμα σε τρόφιμα είναι μία εν δυνάμει απειλή για τη βιομηχανία τροφίμων

Χωρίς κατάλληλη επισήμανση τα περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα τροφίμων – Νομικές υποχρεώσεις για τα Ελληνικά e-shop

Σύμφωνα με έρευνα οι οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής τροφίμων δεν εμφανίζουν με συνέπεια πληροφορίες διατροφής στα site τους
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα