Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή! Viral συνταγή για αφράτο ποπ κορν στο TikTok είναι σκέτη «βόμβα» μόλυνσης από E. coli και σαλμονέλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή! Viral συνταγή για αφράτο ποπ κορν στο TikTok είναι σκέτη «βόμβα» μόλυνσης από E. coli και σαλμονέλα
spot_img

Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση ωμού αλευριού

Μια συνταγή για το λεγόμενο αφράτο ποπ κορν που κυκλοφορεί στο TikTok είναι στην πραγματικότητα μια μολυσματική βόμβα! Ο χρήστης του TikTok με το viral βίντεο προτείνει τη χρήση ωμού μείγματος κέικ για να αρωματίσετε το ποπ κορν.

Αυτό που δεν λέει όμως είναι ότι το ωμό μείγμα κέικ περιέχει ωμό αλεύρι, το οποίο είναι η πηγή τουλάχιστον 168 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοιμώξεων από E. coli και 20 νοσηλειών τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Το ωμό αλεύρι μπορεί να μολυνθεί με άλλα παθογόνα, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας. Πρέπει να μαγειρευτεί σε θερμοκρασία 160 βαθμών F για να σκοτωθούν τέτοια παθογόνα.

Η συνταγή ξεκινά με το λιώσιμο του βουτύρου και των marshmallows σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια προσθέτοντας ένα κουτί μείγμα κέικ και μερικά φλιτζάνια ποπ κορν και ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στη συνέχεια αφαιρείται από τη φωτιά και φέρεται να είναι έτοιμο για κατανάλωση. Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι το αλεύρι στη συνταγή μαγειρεύεται, οι περισσότεροι καταναλωτές δεν συνειδητοποιούν ότι το αλεύρι πρέπει να θερμανθεί στους 160 βαθμούς F για να είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Τα ευρήματα από μια μελέτη του FDA έδειξαν ότι «περίπου το ένα τρίτο των καταναλωτών ανέφεραν ότι κατανάλωσαν άψητο αλεύρι το προηγούμενο έτος» και «οι περισσότεροι καταναλωτές των ΗΠΑ δεν θεωρούν το άψητο αλεύρι ως επικίνδυνο για κατανάλωση».

Οι καταναλωτές γνωρίζουν γενικά τους κινδύνους από την κατανάλωση ωμών αυγών που βρίσκονται στη ζύμη μπισκότων και σε άλλες συνταγές, αλλά πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν ότι το ωμό αλεύρι είναι ένας επιπλέον «ένοχος» στην ασφάλεια των τροφίμων.

Τι προκαλεί το E. coli

Οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από λοιμώξεις από E. coli μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως διάρροια, πόνος στο στομάχι, ναυτία και έμετο. Ορισμένες λοιμώξεις μπορεί να γίνουν πολύ πιο σοβαρές. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποιούν ότι ορισμένες περιπτώσεις E. coli οδηγούν σε αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια, χρόνια προβλήματα υγείας, ακόμη και θάνατο. Οι λοιμώξεις από σαλμονέλα προκαλούν συμπτώματα όπως διάρροια, πυρετό και κράμπες. Σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να απαιτήσουν νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.

Καφές, κακάο, σόγια, φοινικέλαιο: Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η παράταση εφαρμογής του EUDR

Παράταση ενός έτους στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο