Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε μπιφτέκια της Carrefour στη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα σε μπιφτέκια της Carrefour στη Γαλλία
spot_img

Ανακοίνωση προς τους καταναλωτές από τη Rappel Conso.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας Rappel Conso, εξέδωσε ανακοίνωση ανάκλησης για κιμά από το παραδοσιακό κρεοπωλείο Carrefour Dijon Toison D’or. Στο προϊόν ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα. Η Αρχές συμβουλεύουν τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τον κιμά, να μην τον καταναλώσουν.

- Advertisement -

Η τροφιμογενής ασθένεια που προκαλείται από τη σαλμονέλα έχει ως αποτέλεσμα γαστρεντερικά προβλήματα (διάρροια, έμετος) αιφνίδιας έναρξης που συχνά συνοδεύεται από πυρετό και πονοκέφαλο που εμφανίζονται γενικά 6 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν είναι πιο έντονη σε μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, ανοσοκατεσταλμένα άτομα και ηλικιωμένους. Καλούνται τα άτομα που έχουν καταναλώσει αυτά τα προϊόντα και παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα συμβουλευτούν γιατρό και να τον ενημερώσουν για αυτή την κατανάλωση. Σε περίπτωση απουσίας συμπτωμάτων εντός 7 ημέρες μετά την κατανάλωση των προσβεβλημένων προϊόντων, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε και να συμβουλευτείτε γιατρό, τονίζεται στην ανακοίνωση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα