Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκόπιμη ενέργεια η δηλητηρίαση 64 παιδιών από χυμό μήλου στις ΗΠΑ – Πρόσθεσαν μόλυβδο για να αυξηθεί το βάρος της κανέλας!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣκόπιμη ενέργεια η δηλητηρίαση 64 παιδιών από χυμό μήλου στις ΗΠΑ - Πρόσθεσαν μόλυβδο για να αυξηθεί το βάρος της κανέλας!
spot_img

Δηλώσεις του αναπληρωτή επιτρόπου του FDA.

     Ενώ η έρευνα για την αιτία των δεκάδων τροφικών δηλητηριάσεων παιδιών στις ΗΠΑ από χυμό μήλου συνεχίζονται, ο αναπληρωτής επίτροπος της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ FDA, Τζιμ Τζόουνς, μιλώντας στο politico είπε πως τα στοιχεία που συνέλεξε ο FDA τον οδηγούν στην πεποίθηση πως τα μολυσμένα με μόλυβδο σακουλάκια από σάλτσα μήλου και κανέλας που εισήχθησαν στις ΗΠΑ από το Εκουαδόρ, ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης πράξης.

   Σε μια πολύ ευρύτερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, ο FDA και το CDC έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 64 θύματα παιδιά, στο αίμα των οποίων εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα μολύβδου. Η δηλητηρίαση από μόλυβδο επηρεάζει πολύ τα παιδιά, ακόμη και σε μικρές ποσότητες, και έχει συνδεθεί με αντικοινωνική συμπεριφορά, ADHA, αυτισμό, μειωμένη εγκεφαλική ικανότητα, μειωμένη ελαστικότητα του εγκεφάλου, νοητική υστέρηση, γνωστική ανεπάρκεια, χρήση ναρκωτικών, χαμηλότερο IQ και τυποποιημένα αποτελέσματα δοκιμών και ακόμη και εγκληματική συμπεριφορά σε νεαρούς ενήλικες.  Η εταιρεία ανακάλεσε όλες τις σακούλες από πουρέ φρούτων κανέλας WanaBana, ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης τους.

   Στο μεταξύ, οι νέα έρευνα για τις επιπτώσεις στην υγεία της δηλητηρίασης από μόλυβδο, εκτιμά ότι η έκθεση σε τοξικά μέταλλα προκαλεί στα μικρά παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες, απώλεια σχεδόν έξι μονάδων IQ. 

   Τα θύματα της δηλητηρίασης από μόλυβδο ήταν και τα 64, κάτω των έξι ετών, ενώ πηγή θεωρήθηκε η κανέλα που περιέχει ο χυμός μήλου. Ομοσπονδιακές δοκιμές έδειξαν ότι η ανακληθείσα σάλτσα μήλου περιείχε 200 φορές μεγαλύτερη ποσότητα μολύβδου που θεωρείται ασφαλής για κατανάλωση. «Μέχρι στιγμής όλα τα σήματα που λαμβάνουμε οδηγούν σε μια σκόπιμη ενέργεια από την πλευρά κάποιου στην αλυσίδα εφοδιασμού και προσπαθούμε να το καταλάβουμε. . . Θα κυνηγήσουμε αυτά τα δεδομένα και θα βρούμε όποιον ήταν υπεύθυνος και θα λογοδοτήσει», είπε ο Jim Jones. «Το ένστικτό μου λέει ότι δεν πίστευαν ότι αυτό το προϊόν θα κατέληγε σε μια χώρα με μια ισχυρή ρυθμιστική διαδικασία», είπε ο Jones. «Πίστευαν ότι θα καταλήξει σε μέρη που δεν είχαν την ικανότητα να ανιχνεύσουν κάτι τέτοιο».

Πιθανώς να μην υπήρχε πρόθεση να δηλητηριαστούν παιδιά, αλλά μπορεί να προστέθηκε σκόπιμα προκειμένου να αυξήσει το βάρος του προϊόντος, στη συγκεκριμένη περίπτωση της κανέλας. Ο FDA λέει ότι επί του παρόντος πιστεύει ότι η νοθεία έχει «οικονομικά κίνητρα». Αυτό γενικά αναφέρεται στην αλλαγή των συστατικών προκειμένου να κάνουν τα προϊόντα να φαίνονται υψηλότερης αξίας.

   Όμως, είπε δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις τροφικών δηλητηριάσεων, ο οποίος κατέθεσε την πρώτη αγωγή για σωματικές βλάβες στην επιδημία δηλητηρίασης από μόλυβδο WanaBana, «η δηλητηρίαση από μόλυβδο είναι πολύ πιο επικίνδυνη από αυτό, και η απλή αποζημίωση των ανθρώπων για ιατρικά έξοδα δεν πλησιάζει καν στις επιπτώσεις από την επίδραση της δηλητηρίασης από μόλυβδο στην ανάπτυξη των παιδιών».

https://www.foodpoisoningnews.com/intentional-poisoning-fda-spokesperson-suggests-wanabana-lead-poisoning-may-have-been-deliberate-one-expert-suggests-motive-heavy-metals-increase-the-weight-of-spices-sold-by-t/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο