Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σουηδία: Εθνικό ξέσπασμα σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣουηδία: Εθνικό ξέσπασμα σαλμονέλας
spot_img

Οι αρχές εκτιμούν ότι υπεύθυνο είναι τρόφιμο με ευρεία διανομή στη χώρα

Επιδημία σαλμονέλας με περισσότερα από 50 κρούσματα πλήττει τη Σουηδία. Από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 5 Οκτωβρίου επιβεβαιώθηκαν 54 κρούσματα Salmonella Typhimurium και οι ασθενείς είναι διασκορπισμένοι σε 20 περιοχές της χώρας. Τα κρούσματα είναι μεταξύ 8 και 86 ετών και 31 από τους πληγέντες είναι γυναίκες. Επειδή οι περιπτώσεις έχουν συνδεθεί με αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος δειγμάτων, οι αρχές εκτιμούν ότι όλοι έχουν μολυνθεί από το ίδιο τρόφιμο το οποίο όμως, δεν έχει εντοπιστεί.

- Advertisement -

Οι μονάδες ελέγχου λοιμώξεων, η Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων και η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ερευνούν το ξέσπασμα για να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης, η οποία υποπτεύονται ότι είναι τρόφιμο με ευρεία διανομή στη Σουηδία.

Καμπύλη νοσηρότητας για τα κρούσματα επιδημίας με Salmonella Typhimurium (n=54), 2022-10-13. 
Για περιπτώσεις που σημειώνονται με μωβ, λείπουν πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία εισαγωγής και αντ’ αυτού έχει εισαχθεί η ημερομηνία δειγματοληψίας. Πηγή: folkhalsomyndigheten

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα