Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σούπερ μάρκετ – κολοσσός ανακαλεί δημοφιλή σαλάτα – Έληγε στις 11 Δεκεμβρίου και είχαν κολλήσει ετικέτα με ημερομηνία λήξης στις 29!

ΑρχικήΝέαΣούπερ μάρκετ - κολοσσός ανακαλεί δημοφιλή σαλάτα - Έληγε στις 11 Δεκεμβρίου και είχαν κολλήσει ετικέτα με ημερομηνία λήξης στις 29!
spot_img

Καταλαβαίνετε τι γιορτές θα έκαναν οι καταναλωτές που δεν θα έπαιρναν είδηση ότι το προϊόν δεν ήταν κατάλληλο προς κατανάλωση!

Λάθη συμβαίνουν θα πει κανείς… Τι γίνεται όμως όταν τα λάθη αυτά είναι τόσο σοβαρά που μπορεί να έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών;

Η Tesco plc είναι βρετανική πολυεθνική εταιρεία παντοπωλείων και γενικής λιανικής πώλησης εμπορευμάτων που εδρεύει της Αγγλίας. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στον κόσμο, βάσει των ακαθάριστων εσόδων και η ένατη μεγαλύτερη στον κόσμο με βάση τα έσοδα.

Παρόλα αυτά, οι αστοχίες δεν κάνουν διακρίσεις και έτσι έβαλε στα ράφια της μία σαλάτα με κόκκινο λάχανο και μήλο η οποία έληγε κανονικά στις 11 Δεκεμβρίου. Μόνο που στην ετικέτα είχε τυπωθεί ως ημερομηνία η 29 Δεκεμβρίου, δηλαδή 18 ημέρες μετά! Οπότε καταλαβαίνετε τι γιορτές θα έκαναν οι καταναλωτές που δεν θα έπαιρναν είδηση ότι το προϊόν δεν ήταν κατάλληλο προς κατανάλωση!

Ευτυχώς η εταιρεία αντιλήφθηκε το λάθος σχετικά νωρίς και εξέδωσε ειδοποίηση ανάκλησης προς τους πελάτες της.

Τι μπορεί να συμβεί αν καταναλώσεις τρόφιμα που έχουν λήξει;

Μερικές από τις πιθανές παρενέργειες που μπορείς να αντιμετωπίσεις καταναλώνοντας ληγμένα τρόφιμα είναι

Τροφική δηλητηρίαση

Ένα από τα πιο σοβαρά πράγματα που μπορεί να συμβεί με την κατανάλωση ληγμένων τροφών, είναι η τροφική δηλητηρίαση. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εμφανίσεις κάποια δυσάρεστα συμπτώματα όπως:

  • Εμετό
  • Ναυτία
  • Διάρροια
  • Κράμπες στο στομάχι
  • Κρυάδες
  • Πυρετός

Η τροφική δηλητηρίαση προκύπτει από ληγμένα τρόφιμα τα οποία έχουν αλλοιωθεί, επομένως εξαρτάται πραγματικά από το τί τρως και πόσο καιρό ακριβώς έχει λήξει. Τα ευπαθή τρόφιμα όπως το κρέας, τα αυγά, τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι πιο πιθανό να κάνουν κακό στην υγεία σου. Ωστόσο είναι αρκετά εύκολο να καταλάβεις από την υφή, την όψη, το χρώμα, τη μυρωδιά ή τη γεύση, ότι αυτά τα τρόφιμα δεν πρέπει να καταναλωθούν.

Έκθεση σε βακτήρια

Ορισμένα ληγμένα τρόφιμα, μπορεί να σε εκθέσουν σε επικίνδυνα βακτήρια ή τοξίνες και να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας όπως πόνους στο στομάχι, σύγχυση, μυϊκούς πόνους, ακόμη και απώλεια ισορροπίας. Υπάρχει μεγάλη σειρά βακτηρίων που μπορούν να φτάσουν στα τρόφιμα. Πιο γνωστά είναι η σαλμονέλα και το Escherichia coli, τα οποία μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα και να προκαλέσουν ασθένειες στους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο