Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τσάι: Τι θα συμβεί αν πέσει στο ζεστό νερό η ετικέτα που συνδέεται με το φακελάκι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤσάι: Τι θα συμβεί αν πέσει στο ζεστό νερό η ετικέτα που συνδέεται με το φακελάκι
spot_img

Το συχνό φαινόμενο της πτώσης της ετικέτας από το φακελάκι τσαγιού – Τι πρέπει να προσέξετε.

Ο σκοπός της χάρτινης ετικέτας που συνδέεται με το φακελάκι τσαγιού είναι λειτουργικός, καθώς βοηθά να κρατήσουμε το φακελάκι και να μπορούμε να το αφαιρέσουμε με ευκολία. Όμως πολλές φορές και μάλλον σε όλους, τη στιγμή που ετοιμάζουμε το τσάι μας έχει τύχει να πέσει η ετικέτα μέσα στο καυτό νερό. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό και τι μπορεί να προκαλέσει; Η απάντηση είναι πως δεν είναι καθόλου επικίνδυνο καθώς οι ετικέτες αυτές, πληρούν τους κανονισμούς και τις προδιαγραφλές των υλικών που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα ενώ και να πέσει δεν επηρεάζει την γεύση του ροφήματος. Και δεν είναι ασφαλές μόνο το χαρτί αλλά και το μελάνι πάνω στην ετικέτα τσαγιού, είναι ειδικό για επαφή με τρόφιμα.

Σε σχετική συζήτηση που άνοιξε στο Quora, ένας 60χρονος ανέφερε μάλιστα, πως τα τελευταία 20 χρόνια, για να εξοικονομήσει χρόνο και να μην χρειάζεται να ξετυλίξει το κορδόνι από το φακελάκι, ούτε και να μπερδεύεται το κορδόνι με το κουτάλι, το ρίχνει ολόκληρο μέσα στο καυτό νερό. «Είμαι 60 ετών και αυτή τη στιγμή είμαι υγιής» είπε ο David Thomas.

Αυτό που στην πραγματικότητα πρέπει να προσέξετε είναι να μην ακουμπάτε το φακελάκι σε επιφάνειες που δεν έχουν καθαριστεί καθώς μπορεί να μεταφερθούν στο ρόφημα παθογόνοι μικροοργανισμοί που επιβιώνουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Εννοείται δεν πως και τα χέρια σας θα πρέπει να είναι καθαρά όταν προετοιμάζετε το τσάι.

Άλλο ένα σημείο που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα φακελάκια τσαγιού. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο McGill εξέτασαν τέσσερις δημοφιλείς μάρκες τσαγιού που πωλούνται σε παντοπωλεία και διαπίστωσαν ότι ένα μόνο πλαστικό φακελάκι τσαγιού μπορεί να απελευθερώσει 11,6 δισεκατομμύρια μικροπλαστικά και 3,1 δισεκατομμύρια νανοπλαστικά σωματίδια στο νερό. Γι’αυτό θα πρέπει να μείνετε μακριά από πλαστικά φακελάκια τσαγιού. Όπως αποδεικνύεται από τη μελέτη, αυτά μπορούν να βάλουν δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες στο ρόφημα.

Καλύτερο θα είναι λοιπόν, να επιλέγετε φακελάκια τσαγιού που είναι πλήρως βιοδιασπώμενα, χωρίς πλαστικό, βιολογικά ή κατασκευασμένα με φυτικά υλικά. Μια άλλη φράση που πρέπει να αναζητήσετε είναι τα φακελάκια τσαγιού που λένε ότι είναι “χωρίς επιχλωροϋδρίνη“, η οποία είναι μια χημική ουσία που ορισμένοι κατασκευαστές προσθέτουν για να αποτρέψουν τη γρήγορη διάσπαση των φακέλων τσαγιού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο