ΑρχικήΝέαAυστραλία: Πιέσεις για την παραίτηση επικεφαλής υγείας, λόγω φιάσκου με εταιρεία catering

Aυστραλία: Πιέσεις για την παραίτηση επικεφαλής υγείας, λόγω φιάσκου με εταιρεία catering

3 λεπτά ανάγνωσης

O Μπρετ Σάτον παραδέχτηκε σε κοινοβουλευτική έρευνα πως έκανε λάθος που κατηγόρησε την I Cook Foods για το θάνατο μιας γυναίκας από Listeria το 2019. Oι κατηγορίες ανάγκασαν την επιχείρηση να κλείσει.

Αυξάνονται οι πιέσεις στον Επικεφαλής Υγείας της κομητείας Βικτώριας της Αυστραλίας, Μπρετ Σάτον, να παραιτηθεί εν μέσω νέων αποκαλύψεων που σχετίζονται με την κατάρρευση της εταιρείας τροφοδοσίας, της I Cook Foods μετά από κατηγορίες ότι παραβιάζει τους υγειονομικούς κανονισμούς.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rebel News, ο Σάτον κατηγόρησε την I Cook Foods για το θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας το 2019 στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Knox, ο οποίος προκλήθηκε από Listeria. Oι ισχυρισμοί του Σάτον βασίστηκαν στο ότι η γυναίκα είχε καταναλώσει προηγουμένως φαγητά από την εταιρεία, τα οποία προμηθεύονταν στο νοσοκομείο. Οι κατηγορίες αυτές κόστισαν δεκάδες θέσεις εργασίας και ανάγκασαν την εταιρεία σε διακοπή των δραστηριοτήτων της.

Πιο αναλυτικά, οι υγειονομικοί επιθεωρητές κατά την έρευνά τους, είχαν ισχυριστεί ότι βρήκαν έναν γυμνοσάλιαγκα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τροφοδοσίας και ο Σάτον, υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής υγείας, διέταξε την I Cook Foods να καταστρέψει δέκα τόνους προϊόντων διατροφής, καθώς χιλιάδες άνθρωποι θα είχαν εκτεθεί σε αυτά. Ως αποτέλεσμα, δεκάδες εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους και η επιχείρηση κατέρρευσε.

- Advertisement -

Ωστόσο, ένα ερευνητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα στο κανάλι Nine της Αυστραλίας, με τίτλο Under Investigation, διερευνώντας την υπόθεση συμπέρανε πως η I Cook Foods δεν ήταν η μόνη πηγή από την οποία η γυναίκα είχε καταναλώσει τροφή εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο όπου πέθανε. Ένας πρώην επιθεωρητής υγείας του Knox Council είπε στην εκπομπή ότι υπήρχαν πολλοί προμηθευτές που έφερναν φαγητό στο νοσοκομείο.

Ως αποτέλεσμα, ο Σάτον παραδέχτηκε σε κοινοβουλευτική έρευνα το 2021 ότι έκανε λάθος. Ωστόσο, η υπόθεση εναντίον του Σάτον κλιμακώθηκε, όταν αποδείχθηκε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Dandenong, το οποίο πήρε την απόφαση να κλείσει την επιχείρηση εστίασης, ήταν επίσης διευθυντής αντίπαλης εταιρείας catering.

- Advertisement -

Ο ιδιοκτήτης της I Cook Foods, Ian Cook, είπε ότι η απόφαση κατέστρεψε την επιχείρησή του, αναφέρει το Rebel News. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η επιχείρησή του συνέβαλε στο θάνατο οποιουδήποτε, και πάντα ισχυριζόταν ότι ο γυμνοσάλιαγκας που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του είχε τοποθετηθεί εκεί από κάποιον αντίπαλο της εταιρείας, ισχυρισμό που το συμβούλιο αρνείται. Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι η εταιρεία του είχε διαφορετική μεταχείριση από άλλες απέναντι στη Listeria.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Πρωινό: Βρώμη ή δημητριακά; Ποια επιλογή βοηθά περισσότερο στη ρύθμιση του σακχάρου – Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι φυτικές ίνες, ο βαθμός επεξεργασίας και η πρόσθετη ζάχαρη καθορίζουν την επίδραση του πρωινού γεύματος στα επίπεδα γλυκόζης

Βίντεο από το σκάνδαλο κρέατος στην Ευρώπη: 60 χώρες σε επιφυλακή, συλλήψεις και δύο εκθέσεις καταπέλτης για απάτη και σάπια κρέατα

Δύο επίσημες εκθέσεις φωτίζουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο κρέατος των τελευταίων ετών στην Ευρώπη.

Λούτρινα παιχνίδια: Νέα μελέτη αποκαλύπτει έκθεση παιδιών σε «παντοτινές χημικές ουσίες» PFAS

Ερευνητές εντόπισαν PFAS σε όλα τα παιχνίδια που εξετάστηκαν και έδειξαν ότι ορισμένες ουσίες μπορούν να μεταφερθούν στο σάλιο όταν τα παιδιά τα βάζουν στο στόμα