Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απολύμανση και απεντόμωση τροφίμων μέσω μικροκυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΑπολύμανση και απεντόμωση τροφίμων μέσω μικροκυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων
spot_img

Η Sairem με έδρα τη Λυών της Γαλλίας θα παρουσίασει την τεχνολογία απολύμανσης μέσω MW και RF στο στο Food Ingredients Europe τον Δεκέμβριο.

Η Γαλλική εταιρεία Sairem, που ειδικεύεται σε βιομηχανικές λύσεις μικροκυμάτων (MW) και ραδιοσυχνοτήτων (RF) θα παρουσιάσει τις τεχνολογίες απολύμανσης της εταιρείας στο Food Ingredients Europe, από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2022.

Οι ενέργειες μικροκυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων έχουν χρησιμοποιηθεί από τη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων από τη δεκαετία του 1970 για το μαγείρεμα ή την επεξεργασία κατεψυγμένων προϊόντων. Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν ανοίξει νέες εφαρμογές για παστερίωση, απεντόμωση, ξήρανση και ενίσχυση της θέρμανσης ορισμένων συστατικών.

Η καταστροφή μούχλας, βακτηρίων, προνυμφών και άλλων αποικιών εντόμων χωρίς τη χρήση τοξικών χημικών προϊόντων είναι το κύριο μέλημα της βιομηχανίας τροφίμων.

Οι λύσεις με τα συστήματά RF και MW, που αναπτύχθηκαν από τη SAIREM, σύμφωνα με την εταιρεία, προσφέρουν μια οικονομική και αποτελεσματική διαδικασία για την απολύμανση ή την απεντόμωση αποξηραμένων τροφίμων και συστατικών όπως αλεύρι, δημητριακά, μπαχαρικά, φακές, φασόλια, μανιτάρια, σπόροι κακάο, ξηροί καρποί, σπόροι, κάνναβη, γάλα σε σκόνη…

Η διαδικασία συνίσταται σε μια σύντομη έκθεση του προϊόντος σε ένα πεδίο μικροκυμάτων ή ραδιοσυχνοτήτων μέσα σε μια ελεγχόμενη από τη θερμοκρασία κοιλότητα επεξεργασίας. Η θερμοκρασία της κοιλότητας και η διάρκεια της διαδικασίας επιλέγονται ανάλογα με το τρόφιμο και τον τύπο του παρασίτου που πρόκειται να εξαλειφθεί. Ο χρόνος διαδικασίας θα καθορίσει το επίπεδο αδρανοποίησης.

Η διαδικασία, η οποία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, διασφαλίζει ότι το προϊόν αντιδρά γρήγορα και ομοιόμορφα στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Ο χρόνος επεξεργασίας είναι αρκετά σύντομος ώστε να αποφευχθεί η αλλοίωση των φυσικών, χημικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος.

Αυτή η φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία είναι πλήρως συμβατή με τις πιστοποιήσεις βιολογικής γεωργίας. Δεν υπάρχει ανάγκη για ιονίζουσα ακτινοβολία, υποκαπνιστικά ή χημικές επεξεργασίες. Επιπλέον, δεν απαιτείται πλέον τροποποιημένη ατμόσφαιρα στη συσκευασία ή στην ψυχρή αποθήκευση.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.sairem.com/solutions-for-food-and-industry/sanitization-of-food-ingredients/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα