Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απολύμανση και απεντόμωση τροφίμων μέσω μικροκυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΑπολύμανση και απεντόμωση τροφίμων μέσω μικροκυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων
spot_img

Η Sairem με έδρα τη Λυών της Γαλλίας θα παρουσίασει την τεχνολογία απολύμανσης μέσω MW και RF στο στο Food Ingredients Europe τον Δεκέμβριο.

Η Γαλλική εταιρεία Sairem, που ειδικεύεται σε βιομηχανικές λύσεις μικροκυμάτων (MW) και ραδιοσυχνοτήτων (RF) θα παρουσιάσει τις τεχνολογίες απολύμανσης της εταιρείας στο Food Ingredients Europe, από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2022.

Οι ενέργειες μικροκυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων έχουν χρησιμοποιηθεί από τη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων από τη δεκαετία του 1970 για το μαγείρεμα ή την επεξεργασία κατεψυγμένων προϊόντων. Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν ανοίξει νέες εφαρμογές για παστερίωση, απεντόμωση, ξήρανση και ενίσχυση της θέρμανσης ορισμένων συστατικών.

Η καταστροφή μούχλας, βακτηρίων, προνυμφών και άλλων αποικιών εντόμων χωρίς τη χρήση τοξικών χημικών προϊόντων είναι το κύριο μέλημα της βιομηχανίας τροφίμων.

Οι λύσεις με τα συστήματά RF και MW, που αναπτύχθηκαν από τη SAIREM, σύμφωνα με την εταιρεία, προσφέρουν μια οικονομική και αποτελεσματική διαδικασία για την απολύμανση ή την απεντόμωση αποξηραμένων τροφίμων και συστατικών όπως αλεύρι, δημητριακά, μπαχαρικά, φακές, φασόλια, μανιτάρια, σπόροι κακάο, ξηροί καρποί, σπόροι, κάνναβη, γάλα σε σκόνη…

Η διαδικασία συνίσταται σε μια σύντομη έκθεση του προϊόντος σε ένα πεδίο μικροκυμάτων ή ραδιοσυχνοτήτων μέσα σε μια ελεγχόμενη από τη θερμοκρασία κοιλότητα επεξεργασίας. Η θερμοκρασία της κοιλότητας και η διάρκεια της διαδικασίας επιλέγονται ανάλογα με το τρόφιμο και τον τύπο του παρασίτου που πρόκειται να εξαλειφθεί. Ο χρόνος διαδικασίας θα καθορίσει το επίπεδο αδρανοποίησης.

Η διαδικασία, η οποία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, διασφαλίζει ότι το προϊόν αντιδρά γρήγορα και ομοιόμορφα στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Ο χρόνος επεξεργασίας είναι αρκετά σύντομος ώστε να αποφευχθεί η αλλοίωση των φυσικών, χημικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος.

Αυτή η φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία είναι πλήρως συμβατή με τις πιστοποιήσεις βιολογικής γεωργίας. Δεν υπάρχει ανάγκη για ιονίζουσα ακτινοβολία, υποκαπνιστικά ή χημικές επεξεργασίες. Επιπλέον, δεν απαιτείται πλέον τροποποιημένη ατμόσφαιρα στη συσκευασία ή στην ψυχρή αποθήκευση.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.sairem.com/solutions-for-food-and-industry/sanitization-of-food-ingredients/

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα