Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Beyond the Burn: Αυτές είναι οι προτιμήσεις των καταναλωτών για τα πικάντικα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαBeyond the Burn: Αυτές είναι οι προτιμήσεις των καταναλωτών για τα πικάντικα τρόφιμα
spot_img

Ποια είναι τα συμπεράσματα της έκθεσης «Beyond the Burn».

Οι εξελισσόμενες γευστικές εμπειρείες και η γοητεία των πικάντικων τροφίμων είναι μέρος της τελευταίας έκθεσης «Beyond the Burn» που δημοσιεύθηκε στις 30 Οκτωβρίου από τον προμηθευτή φυσικών συστατικών τροφίμων και ποτών Kalsec Inc.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά τον Σεπτέμβριο του 2024 και κατέγραψε τις απόψεις και τις προτιμήσεις περίπου 6.000 καταναλωτών. Οι ερωτηθέντες δεν περιορίστηκαν με βάση την ηλικία, το εισόδημα, το φύλο, την εθνικότητα ή την εκπαίδευση και αντιπροσώπευαν μια παγκόσμια αγορά που περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Βραζιλία, το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Κίνα, την Ταϊλάνδη και την Ινδία. Αυτή είναι η τέταρτη έρευνα Hot & Spicy Survey- οι προηγούμενες επαναλήψεις δημοσιεύθηκαν το 2017, το 2019 και το 2021.

«Βλέπουμε μια συνεχή παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για θερμότητα καθώς και μια όλο και πιο ποικιλόμορφη γευστική γεύση, με τους καταναλωτές να αναζητούν νέα γευστικά προφίλ από διαφορετικές περιοχές και πολιτισμούς», δήλωσε ο Mark Staples, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Kalsec. «Η αυξανόμενη δημοτικότητα των πικάντικων γεύσεων παρουσιάζει μια σημαντική ευκαιρία για τους κατασκευαστές συστατικών τροφίμων να αναπτύξουν καινοτόμα και γευστικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στα απαιτητικά γούστα των καταναλωτών τους».

Η έκθεση αναφέρει ότι η άνοδος της παγκοσμιοποίησης και η πανταχού παρούσα παρουσία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν διευκολύνει την αναζήτηση νέων πηγών καυτερότητας. Οι καταναλωτές έλκονται από τις συμπληρωματικές γεύσεις και τα επίπεδα θερμότητας που προσφέρουν οι διαφορετικές πιπεριές και οι τοπικές γεύσεις. Η κατανόηση αυτών των συνεργειών μπορεί να βοηθήσει τους κατασκευαστές να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες καινοτομίας προϊόντων.

Μερικά από τα συμπεράσματα της έκθεσης «Beyond the Burn» περιλαμβάνουν:

  • Οι καταναλωτές τρώνε πικάντικα τρόφιμα πιο συχνά από ό,τι στο παρελθόν και αναζητούν υψηλότερες εντάσεις θερμότητας.
  • Οι καταναλωτές δοκιμάζουν επίσης πικάντικα φαγητά τόσο στο σπίτι όσο και στα εστιατόρια, γεγονός που καταδεικνύει την αυξανόμενη όρεξη για τολμηρές γεύσεις και την προθυμία να πειραματιστούν με νέα συστατικά.
  • Ενώ οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν τη θερμότητα σε αλμυρά πιάτα, τα επιδόρπια παρέχουν επίσης ένα άνοιγμα για τη θερμότητα, με σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι προτιμούν «ήπια» ή «κάποιο επίπεδο θερμότητας» στα γλυκά τους.
  • «Πικάντικο & Γλυκό» – ή «πικάντικο» – είναι ο συνδυασμός γεύσεων που κατατάσσεται ως ο πιο επιθυμητός για δοκιμή, παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο