Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Το ακριβότερο της τελευταίας 20ετίας!

ΑρχικήΝέαΧριστουγεννιάτικο τραπέζι: Το ακριβότερο της τελευταίας 20ετίας!
spot_img

Προσπάθεια των κρεοπωλών για συγκράτηση των τιμών.

Σε κρατικό κανάλι μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης επιβεβαιώνοντας πως φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι το ακριβότερο της 20ετίας, καθώς οι τιμές της γαλοπούλας αλλά και του χοιρινού έχουν αυξηθεί κατά 20% συγκριτικά με το 2021, συμπαρασύροντας και τις τιμές των άλλων κρεάτων.

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι να μην υπάρξει πίεση μέσα στην εορταστική περίοδο, λόγω ελλείψεως κρεάτων κι ανέβουν κι άλλο οι τιμές» είπε ο κ. Ντεληφιλιππίδης και συνέχισε: «Η ακρίβεια που χτυπά φέτος το γιορτινό τραπέζι είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών σε όλα τα είδη. Εμείς σαν επαγγελματίες ανησυχούμε … Μην έχουμε μια πίεση ανοδικών τιμών μέσα στις γιορτές. Ευελπιστώ να πάμε καλά».

Προς το παρόν το χοιρινό πωλείται στα 7 ευρώ το κιλό και η γαλοπούλα η ελληνική κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό, ενώ οι εισαγόμενες τιμώνται περίπου 7,5 με 8 ευρώ το κιλό.

Ο κ. Ντεληφιλιππίδης δήλωσε πως οι κρεοπώλες θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να συγκρατήσουν τις τιμές, εκτιμώντας την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά.

Πηγή: Meat news

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο