Βαθμολογία -2,97 στα 10, σε αλυσίδα εστίασης με 100 εστιατόριο σε όλο τον κόσμο!
Αντιμέτωπη με σφοδρή κριτική βρέθηκε αλυσίδα εστιατορίων την περασμένη εβδομάδα, από το διάσημο κριτικό τροφίμων Τζάιλς Κόρεν, ο οποίος σε δημοσίευμα του στο περιοδικό Times, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε το φαγητό “αποκρουστικό”. Ο κριτικός, φάνηκε πως, δεν είχε απλώς μια δυσάρεστη εμπειρία στο German Doner Kebab, αλλά μια εμπειρία εντελώς “φρικτή” όπως τη χαρακτήρισε.
Η κριτική που έγραψε ο Κόρεν, για μια δημοφιλή αλυσίδα εστιατορίων με έδρα τη Σκωτία που μετρά περισσότερα απο 100 καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, όπως ήταν αναμενόμενο έγινε viral αφού χαρακτήρισε την αλυσίδα ως τη «χειρότερη στον κόσμο» και είπε ότι το φαγητό ήταν «εντελώς φρικτό».
Το German Doner Kebab ανήκει στον Σκωτσέζο επιχειρηματία Athif Sarwar και έχει έδρα στη Γλασκώβη, αλλά όταν ο Coren επισκέφτηκε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας στο Λονδίνο, δεν εντυπωσιάστηκε. Δεν δίστασε να περιγράψει το κεμπάπ κοτόπουλου που παρήγγειλε ως «εντελώς αποτρόπαιο» και είπε ότι είχε γεύση από «φυτικά έλαια εργοστασίων» και «καμένο λάστιχο». Επίσης επέκρινε το γεύμα του ότι είχε «γλοιώδη» υφή. Σε άλλο σημείο της καυστικής γραφής του, ο Coren στοχοποίησε κι άλλο το εστιατόριο λέγοντας ότι είχε ένα σύστημα παραγγελίας με οθόνη αφής το οποίο χαρακτήρισε απρόσωπο και ισχυρίστηκε ότι το τραπέζι στο οποίο κάθισε ήταν “λιπαρό”, αφήνοντάς τον να αισθάνεται “αηδιασμένος”.
Ο κριτικός τροφίμων συνέχισε να έχει μια κακή εμπειρία όταν έφυγε για να πλύνει τα χέρια του και στο μπάνιο του εστιατορίου και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του κάτω ορόφου επειδή ήταν εκτός λειτουργίας, έτσι αναγκάστηκε να περάσει «πάνω από στοιβαγμένους σάκους με κρεμμύδια και κιβώτια με ντομάτες, πλάκες κόκα κόλα και Pepsi και έναν πύργο 2 μέτρων με 10λιτρες Heinz Mayonnaise» για να φτάσει στην τουαλέτα αναπήρων, που έγραψε ότι είχε σπασμένη πόρτα.
Επιπλέον, ο Coren συνέχισε πλήττοντας τους άλλους πελάτες στο εστιατόριο, ισχυριζόμενος ότι ήταν ο ίδιος τύπος ανθρώπων που θα παρήγγειλαν ένα κεμπάπ μετά από μια βραδινή έξοδο. Βαθμολογώντας την εμπειρία του στο γερμανικό Doner Kebab, ο Coren έδωσε στην υπηρεσία που έλαβε μηδέν στα 10, στο μαγείρεμα ένα στα 10 και στα «vibes» μείον εννέα. Ο μέσος όρος λοιπόν ήταν -2,97 στα 10, τον οποίο χαρακτήρισε «υπεργενναιόδωρο».
https://www.mirror.co.uk/lifestyle/food-drink/popular-restaurant-chain-dubbed-worst-32171522