Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κουτάλι υψηλής τεχνολογίας ενισχύει τις γεύσεις για άτομα με άνοια

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΚουτάλι υψηλής τεχνολογίας ενισχύει τις γεύσεις για άτομα με άνοια
spot_img

Υπόσχεται να προσφέρει στους ανθρώπους με άνοια καλύτερη ποιότητα ζωής

Ένας άντρας που αποκάλυψε πώς τρώει μόνο τοστ τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς δεν μπορεί πλέον να γεύεται πράγματα, βοήθησε να εμπνεύσει τους ειδικούς στην κατασκευή ενός κουταλιού υψηλής τεχνολογίας που ενισχύει τις γεύσεις για άτομα με άνοια.

- Advertisement -

Η συσκευή, γνωστή ως Tasty Spoon, μοιάζει με κανονική, αλλά χρησιμοποιεί ηλεκτροδιέγερση για να βελτιώσει τη γεύση των φαγητών για ασθενείς που αντιμετωπίζουν απώλεια γεύσης.

Τα άτομα με άνοια έχουν συχνά προβλήματα με το φαγητό και το ποτό λόγω συμπτωμάτων όπως απώλεια μνήμης, αδυναμία αναγνώρισης τροφής και μειωμένη αίσθηση όσφρησης και γεύσης. Το γεγονός αυτό συνήθως οδηγεί τα άτομα με άνοια σε απώλεια βάρους και μυϊκής δύναμης.

Το Tasty Spoon προορίζεται να προσφέρει στους ανθρώπους με άνοια καλύτερη ποιότητα ζωής, ενισχύοντας τις γεύσεις, ώστε να ανακαλύπτουν ξανά τη χαρά του φαγητού, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να τους κάνει πιο υγιείς.

Ο Δρ Christian Morgner, από τη σχολή διαχείρισης του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, ηγείται της ανάπτυξης του ειδικού αυτού κουταλιού σε συνεργασία με το Healthy Lifespan Institute.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα