Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζική δηλητηρίαση μαθητών σε ιδιωτικό σχολείο – Βρήκαν χαλασμένα υλικά, μούχλα, σκουλήκια και σαλιγκάρια στην κουζίνα

ΑρχικήΝέαΜαζική δηλητηρίαση μαθητών σε ιδιωτικό σχολείο - Βρήκαν χαλασμένα υλικά, μούχλα, σκουλήκια και σαλιγκάρια στην κουζίνα
spot_img

Γονείς έκαναν αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κυλικείο του σχολείου

Τουλάχιστον 76 μαθητές υποφέρουν από συμπτώματα όπως στομαχόπονο, έμετο ή διάρροια μετά την κατανάλωση χαλασμένων τροφίμων στο σχολείο τους.

- Advertisement -

Σε φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Weibo οι χρήστες ισχυρίστηκαν ότι οι μαθητές φοιτούν στο Σχολείο Ξένων Γλωσσών Lingang που είναι συνδεδεμένο με την ομάδα εκπαίδευσης ξένων γλωσσών της Σαγκάης, στην περιφέρεια Fengxian.

Κάποιοι γονείς έκαναν αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κυλικείο του σχολείου και διαπίστωσαν ότι ήταν βρώμικο με σάπια και χαλασμένα υλικά φαγητού, όπως μουχλιασμένες μπανάνες, λαχανικά με σαλιγκάρια, σκουληκιασμένο σουσάμι και μούχλα.

Το σχολείο, ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα οικοτροφείου, λέγεται ότι χρεώνει έως και 1.400 γιουάν (193 δολάρια ΗΠΑ) το μήνα για τα γεύματα. Το εκπαιδευτικό γραφείο της περιφέρειας είπε την Πέμπτη ότι ξεκίνησε έρευνα σε συνεργασία με πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες, προέτρεψε επίσης το σχολείο να τερματίσει τη σύμβασή του με τον προμηθευτή και να βρει μια νέα εταιρεία προσωρινά για να εξασφαλίσει την προμήθεια τροφίμων.

Το γραφείο είπε ότι θα ζητήσει από τους διευθυντές των σχολείων και άλλους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας και θα ενισχύσει την εποπτεία των σχολικών κυλικείων και τρίτων προμηθευτών τροφίμων στην περιοχή για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων που προσφέρονται στους μαθητές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα