Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πανικός στην Κίνα για ελλείψεις τροφίμων

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠανικός στην Κίνα για ελλείψεις τροφίμων
spot_img

Η παραγωγή λαχανικών στην Κίνα είναι σε γενικές γραμμές σε φυσιολογικά επίπεδα και υπάρχει αρκετό σιτάρι για να καλυφθεί η ζήτηση για ενάμιση χρόνο, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι του υπουργείου Γεωργίας, σε μια περαιτέρω προσπάθεια να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν για ελλείψεις.

Οι καταναλωτές έσπευσαν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες βασικών προϊόντων αυτή την εβδομάδα αφού το υπουργείο Εμπορίου σύστησε στους πολίτες να βεβαιωθούν ότι έχουν επάρκεια αγαθών στα σπίτια τους για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι πελάτες σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες πόλεις της χώρας είδαν τα ράφια να αδειάζουν από αλεύρι, ρύζι και άλλα τρόφιμα.

Παρά την πρόσφατη αύξηση στις τιμές για το σπανάκι, το λάχανο και άλλα φυλλώδη λαχανικά λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, η παραγωγή άλλων ποικιλιών έχει καταγράψει μικρή αύξηση, δήλωσε ο Τανγκ Κε, γενικός διευθυντής του τμήματος Αγοράς και Ενημέρωσης στο υπουργείο Γεωργίας. «Οι συνολικές προμήθειες είναι επαρκείς άρα οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να ανησυχούν», δήλωσε.

Η Κίνα αναμένεται να παραγάγει 750 εκατ. τόνους λαχανικών φέτος, κατά 1% περισσότερους σε σχέση με πέρυσι, πρόσθεσε ο Τανγκ.

Φέτος αυξήθηκαν οι σοδειές ρυζιού και σιταριού και η παραγωγή και των δύο προϊόντων, που θεωρούνται βασικά για τους Κινέζους, ξεπέρασε την κατανάλωση, δήλωσε η Λιου Λιχούα, αναπληρώτρια διευθύντρια στο τμήμα Διαχείρισης Καλλιεργειών του υπουργείου.

Η Κίνα έχει επαρκή κρατικά αποθέματα σιτηρών, πρόσθεσε, με τις ποσότητες σιταριού να φθάνουν για να καλύψουν την κατανάλωση για ενάμιση χρόνο. Σύμφωνα με την ίδια, η Κίνα επεξεργάζεται αρκετά νουντλς ρυζιού την ημέρα για να καλύψει την ποσότητα που καταναλώνει το σύνολο του κινεζικού πληθυσμού σε δύο ημέρες.

«Ακόμα και όταν η εγχώρια επιδημία COVID-19 ήταν πέρυσι στα χειρότερά της, υπήρχαν άφθονες ποσότητες σιτηρών στα σούπερ μάρκετ», είπε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο