Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα ειδικά πρωτόκολλα λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων έναντι COVID-19

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΔημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα ειδικά πρωτόκολλα λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων έναντι COVID-19
spot_img

Επιτέλους δημοσιεύτηκε η τροποποίηση της υπ’ αρ. 6632/16.04.2021 κοινής υπουργικής απόφασης με τίτλο «Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης με τίτλο “Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19” (Β’ 1632) και τη διόρθωση σφάλματος που δημοσιεύθηκε στο τ.Β’ 1996/2021».

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

Απαιτείται η εκ νέου εκπαίδευση του συντονιστή καταλύματος για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2022.

Απαιτείται η επικαιροποίηση του αρχείου για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2022.

Σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου απαιτείται η επανέκδοση του πιστοποιητικού Health First.

Σε περίπτωση αλλαγής ονόματος ιατρού ή αλλαγής δομής υγείας τότε απαιτείται η επανέκδοση του πιστοποιητικού -Health First.

Ειδικά για τα εστιατόρια που διαθέτουν μπουφέ (buffet), απαιτούνται τα εξής:
• Παροχή απολυμαντικού μέσου χεριών στην είσοδο του μπουφέ και έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες
• Τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων κατά το σερβίρισμα των πελατών στο μπουφέ
• Υποχρεωτική τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού (sneeze guards)
• Δίνεται η δυνατότητα το σερβίρισμα να πραγματοποιείται από τον πελάτη εφόσον γίνει χρήση αντισηπτικού και υπάρχει επίβλεψη από το προσωπικό.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως 17.03.2022 έως και τις 31.05.2023

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο