Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δώδεκα τροφικές δηλητηριάσεις από κατανάλωση τόνου στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαΔώδεκα τροφικές δηλητηριάσεις από κατανάλωση τόνου στην Ιταλία
spot_img

cibum team

   Τουλάχιστον 12 άτομα νόσησαν στην Ιταλία με τον τόνο να διερευνάται ως αιτία. Η τροφική επιδημία υποπτεύεται ότι προκλήθηκε από αποψυγμένες μερίδες τόνου με προστιθέμενο νερό από την Ιταλία και πρώτες ύλες από την Ισπανία.

Τις τελευταίες ημέρες, εννέα άτομα με συμπτώματα όπως ναυτία, έμετος και απώλεια συνείδησης ή λιποθυμία αναφέρθηκαν στην τοπική μονάδα υγείας της Τοσκάνης (ASL) και νοσηλεύτηκαν σε δύο νοσοκομεία της περιοχής.

Όλοι ανέφεραν την κατανάλωση τόνου σε διάφορες μορφές σε δύο διαφορετικά εστιατόρια στη Φλωρεντία.

Οι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν και τα δύο εστιατόρια για να αξιολογήσουν τις συνθήκες υγιεινής, τη συντήρηση του προϊόντος και λεπτομέρειες σχετικά με την ιχνηλασιμότητα. Δείγματα τόνου στάλθηκαν για χημικές και βακτηριολογικές αναλύσεις.

Αξιωματούχοι πήγαν επίσης στο κέντρο διανομής της Φλωρεντίας που προμήθευε τα δύο εστιατόρια και κατέσχεσα εμπορεύματα που σχετίζονται με την παρτίδα που ενδέχεται να εμπλέκεται στην τροφική δηλητηρίαση.

Υποψίες για χρήση νιτρώδους άλατος

Οι αρχές στη Φλωρεντία σημείωσαν επίσης παρόμοια περίπτωση σε ένα άτομο που κατανάλωσε τόνο σε ένα εστιατόριο στην πόλη Portoferraio. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην πόλη του Μπρίντιζι ανέφεραν επίσης ότι μια οικογένεια – γονείς και δύο παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών – αρρώστησαν μετά την κατανάλωση ψαριών.

Το ιταλικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την ανάκληση έξι παρτίδων αποψυγμένων μερίδων τόνου με προστιθέμενο νερό που συσκευάστηκαν από την Ittica Zu Pietro SRL.

Η ανακοίνωση ανάκλησης αναφέρει ότι βρέθηκε σε μία παρτίδα ποσότητα νιτρωδών ή νιτρικών αλάτων. Η χρήση νιτρωδών ως πρόσθετων τροφίμων για την αλλαγή του χρώματος των προϊόντων ψαριών δεν επιτρέπεται στην Ευρώπη.

Οι αρχές απηύθυναν σύσταση στο κοινό να μην καταναλώνει  τα επηρεαζόμενα προϊόντα και να τα επιστρέφουν στο σημείο πώλησης ή στις υγειονομικές αρχές.

Ο τόνος διανεμήθηκε επίσης στην Κροατία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία, σύμφωνα με την πύλη του συστήματος ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές (RASFF) της ΕΕ.

Πηγή:FSN


Δείτε:

Πανελλαδικές: Ποιο είναι το κατάλληλο πρωινό την ημέρα της εξέτασης; Μπορεί το φαγητό να βελτιώσει την βαθμολογία; 

Συγκινητικό βίντεο του Τσιτσιπά με την οικογένειά του στο δρόμο προς την κορυφή 

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης ανοίγει την «πόρτα» σε μακροπρόθεσμα προβλήματα

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πετυχημένο branding 

Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan!  

Μπορεί να απολυθεί εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί; 

Δημήτρης Ζώτος: Ο ζαχαροπλάστης της Σαντορίνης που έκανε γνωστά τα τοπικά γλυκά, σε όλο τον πλανήτη.

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Επιστήμονας τροφίμων: ο αφανής «ήρωας» ενός δύσκολου αγώνα 

Δείτε: Τα γλυκά καννόλι του γοητευτικού επιθεωρητή Μονταλμπάνο! 

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru

Δείτε: Η Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα της σιόρας Θεόπλαστης 

Δείτε: Τα σπαράγγια καταπολεμούν το μεθύσι  

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα