Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για τα προϊόντα των Ιονίων Νήσων από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

ΑρχικήΝέαΔωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για τα προϊόντα των Ιονίων Νήσων από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»
spot_img

cibum team

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για την ανάδειξη της μεσογειακότητας των προϊόντων των Ιονίων Νήσων παρέχει ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Το πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια έξι μηνών αφορά το σύνολο των ιδιοτήτων που αφορούν τη γαστρονομική, διατροφική, περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτισμική αξία των προϊόντων που παράγονται στη Μεσόγειο και έχει ειδικά χαρακτηριστικά στα Ιόνια Νησιά.

Η υλοποίησή του γίνεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Την επιστημονική ευθύνη έχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνεργάζονται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλονιάς Ιθάκης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε 40 νέους ανέργους, εργαζόμενους ή επιχειρηματίες από τους κλάδους της αγροδιατροφής, του τουρισμού και της εστίασης να δημιουργήσουν ή να επεκτείνουν τις τοπικές επιχειρήσεις, να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και να ανακαλύψουν τις προοπτικές προώθησής τους σε εγχώριες ή διεθνείς αγορές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία παρακολούθησης επιστημονικών διαλέξεων από καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες αλλά και διαδικτυακών συζητήσεων με τη συμμετοχή έμπειρων επαγγελματιών από τα Ιόνια Νησιά και την κοινότητα της διασποράς. Επίσης, θα μπορούν να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με παραγωγούς και εστιάτορες, καθώς και να συμμετέχουν σε εικονικές επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής και εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι διαλέξεις έχουν συνολική διάρκεια 65 ωρών, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2021.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Τα δοχεία με μπαχαρικά οι βασικοί “ένοχοι” για την παρουσία παθογόνων στις οικιακές κουζίνες

Για πρώτη φορά εξετάστηκαν τα βαζάκια με μπαχαρικά όσον αφορά τη διασταυρούμενη μόλυνση - Μεταφέρουν περισσότερα παθογόνα και μικροοργανισμούς από οποιοδήποτε άλλο οικιακό εξοπλισμό!

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα