Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηράκλειο: Μέρες Γαστρονομίας, 24-27 Σεπτεμβρίου

ΑρχικήΝέαΗράκλειο: Μέρες Γαστρονομίας, 24-27 Σεπτεμβρίου
spot_img

cibum team

Μέρες Γαστρονομίας ξεκινούν από την Παρασκευή 24 μέχρι και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού) στο Ηράκλειο με στόχο την προαγωγή της γαστρονομίας της Κρήτης αλλά και την μεταλαμπάδευση γνώσεων που αφορούν σε γευστικές και μαγειρικές εμπειρίες.

Πρόκειται για την 3η διοργάνωση από το 2018 μέχρι σήμερα, μετά από μία παύση το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19, με τις εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε», με γνωστούς σεφ, που θα δώσουν δυνατές γεύσεις και μαγειρικές εμπειρίες, με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, καθώς και παραδοσιακά εδέσματα για όλους, ενώ τοπικά σωματεία και σύλλογοι θα συμβάλουν τα μέγιστα με τις συνταγές και τις γνώσεις τους στην παραδοσιακή κουζίνα.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με τους διοργανωτές περιλαμβάνει και δύο ημερίδες για τα «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» καθώς και για τη «Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου».

Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκη, «το Ηράκλειο είναι πάντα ένας προορισμός που διακρίνεται για την ιστορία, την αυθεντικότητα αλλά και την υψηλή γαστρονομία του» και ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει για 3η χρονιά τις εκδηλώσεις “Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021” «στοχεύοντας να κάνουμε το Ηράκλειο την πρωτεύουσα της κρητικής γαστρονομίας».

Ο χώρος των εκδηλώσεων θα λειτουργεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 έως τις 23:00 και το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα αυτοκόλλητα βραβείων αυξάνουν τις πωλήσεις στο τυρί! Επιστημονική έρευνα

οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για επισημάνσεις βραβείου

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές για τα φυτικά προϊόντα;

Είναι παραπλανητικοί οι όροι "κρέας" ή "γάλα" σε φυτικά προϊόντα ή όχι; Τι ισχύει σε διάφορες χώρες.

Πολυανθεκτικά παθογόνα βακτήρια βρέθηκαν στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ!

Πολυανθεκτικό στα αντιβιοτικά E. coli βρέθηκε στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ που δοκιμάστηκαν σε ισπανική μελέτη - Τα πουλερικά η πιο μολυσμένη κατηγορία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα