Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για την καλλιέργεια στέβιας

ΑρχικήΝέαΔωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για την καλλιέργεια στέβιας
spot_img

cibum team


 Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης για την καλλιέργεια στέβιας στη Στερεά Ελλάδα προσφέρει ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζεται μέσω της μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

«Εγκαινιάζουμε τον τέταρτο κύκλο δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, προσφέροντας πάνω από 10 δωρεάν εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης που θα υλοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας θεματικές από όλη την αλυσίδα της αγροδιατροφής. Το πρώτο πρόγραμμα “Στέβια: Μία Βιώσιμη & Αναγεννητική Μετάβαση” υλοποιείται σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας και εστιάζει στη δυναμική καλλιέργεια της στέβιας», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

«Στοχεύουμε στο να παρέχουμε κίνητρα σε 30 νέους να δοκιμάσουν εναλλακτικές και βιώσιμες λύσεις, με γνώμονα τις αξίες της αναγεννητικής γεωργίας. Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα, που πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας σε νέους από τη Στερεά Ελλάδα, περιοχή η οποία παρουσιάζει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Κυριακή 9 Μαΐου και στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος 30 νέοι παραγωγοί που επιθυμούν να καλλιεργήσουν στέβια, εφαρμόζοντας βιώσιμες καλλιεργητικές τεχνικές και βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας.

Η διάρκεια ανέρχεται σε 172 ώρες, εκ των οποίων οι 60 ώρες θα υλοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ οι υπόλοιπες 112 ώρες αφορούν πρακτική άσκηση και συμβουλευτική στο χωράφι, καθώς και επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις και γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε περιοχές του Νομού Φθιώτιδας (Λαμία και Λιβανάτες) και του Νομού Βοιωτίας (Ορχομενός) και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 12 μηνών.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:

– Υλοποίηση στρατηγικής για ένα δίκαιο, υγιές και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα παραγωγής τροφίμων, μέσω της ευρωπαϊκής στρατηγικής Farm to Fork.

– Βασικές Αρχές & Βέλτιστες Πρακτικές της Βιολογικής & Αναγεννητικής Καλλιέργειας-Αγροοικολογία.

– Υλοποίηση της EU 2030 στρατηγικής Βιοποικιλότητας. Γνώσεις για το ελληνικό οικοσύστημα, τα ελληνικά αρωματικά και τα φαρμακευτικά φυτά.

– Stevia Rebaudiana, βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές.

 – Υγιεινή, ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων.

 – Καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας.

 – Διαχείριση έργων – Σκέψου σαν επιχειρηματίας.

 – Βασικές αρχές μάρκετινγκ & τεχνικές πωλήσεων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άσχημα τα νέα για τα πρόσθετα τροφίμων: Δημοσιεύτηκε ανασκόπηση για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και στις ασθένειες του εντέρου

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και πρόσθετα τροφίμων για την υγεία και τις ασθένειες του εντέρου.

Ρεκόρ μαζικών τροφικών δηλητηριάσεων των τελευταίων 40 ετών στη Γαλλία – Το 45% σημειώθηκαν σε εστιατόρια!

2.000 μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις στη Γαλλία το 2022 - "Σάρωσε" η σαλμονέλα σε αυγά.

Για πρώτη φορά εντοπίζεται τοξικότητα σε κοινό πρόσθετο τροφίμων

Το πρόσθετο τροφίμων E551 μπορεί να προκαλέσει κοιλιοκάκη!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα