ΑρχικήΝέαΔωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για την καλλιέργεια στέβιας

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για την καλλιέργεια στέβιας

cibum team


 Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης για την καλλιέργεια στέβιας στη Στερεά Ελλάδα προσφέρει ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζεται μέσω της μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

«Εγκαινιάζουμε τον τέταρτο κύκλο δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, προσφέροντας πάνω από 10 δωρεάν εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης που θα υλοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας θεματικές από όλη την αλυσίδα της αγροδιατροφής. Το πρώτο πρόγραμμα “Στέβια: Μία Βιώσιμη & Αναγεννητική Μετάβαση” υλοποιείται σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας και εστιάζει στη δυναμική καλλιέργεια της στέβιας», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

- Advertisement -

«Στοχεύουμε στο να παρέχουμε κίνητρα σε 30 νέους να δοκιμάσουν εναλλακτικές και βιώσιμες λύσεις, με γνώμονα τις αξίες της αναγεννητικής γεωργίας. Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα, που πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας σε νέους από τη Στερεά Ελλάδα, περιοχή η οποία παρουσιάζει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Κυριακή 9 Μαΐου και στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος 30 νέοι παραγωγοί που επιθυμούν να καλλιεργήσουν στέβια, εφαρμόζοντας βιώσιμες καλλιεργητικές τεχνικές και βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας.

- Advertisement -

Η διάρκεια ανέρχεται σε 172 ώρες, εκ των οποίων οι 60 ώρες θα υλοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ οι υπόλοιπες 112 ώρες αφορούν πρακτική άσκηση και συμβουλευτική στο χωράφι, καθώς και επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις και γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε περιοχές του Νομού Φθιώτιδας (Λαμία και Λιβανάτες) και του Νομού Βοιωτίας (Ορχομενός) και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 12 μηνών.

- Advertisement -

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:

– Υλοποίηση στρατηγικής για ένα δίκαιο, υγιές και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα παραγωγής τροφίμων, μέσω της ευρωπαϊκής στρατηγικής Farm to Fork.

– Βασικές Αρχές & Βέλτιστες Πρακτικές της Βιολογικής & Αναγεννητικής Καλλιέργειας-Αγροοικολογία.

– Υλοποίηση της EU 2030 στρατηγικής Βιοποικιλότητας. Γνώσεις για το ελληνικό οικοσύστημα, τα ελληνικά αρωματικά και τα φαρμακευτικά φυτά.

– Stevia Rebaudiana, βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές.

 – Υγιεινή, ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων.

 – Καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας.

 – Διαχείριση έργων – Σκέψου σαν επιχειρηματίας.

 – Βασικές αρχές μάρκετινγκ & τεχνικές πωλήσεων.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική

Λούπινο σε αλεύρι, ψωμί και καφέ: Η ΕΕ ζητά εντατική παρακολούθηση αλκαλοειδών που συνδέονται με δηλητηριάσεις

Νέα ευρωπαϊκή σύσταση για το λούπινο μετά τις ανησυχίες για τοξικά αλκαλοειδή και περιστατικά δηλητηρίασης

Μακαρόνια με κιμά από… σκουλήκια: Έξαλλος το Τάσος στο νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Οι ευρωπαϊκές μελέτες για τρόφιμα με έντομα φέρνουν ένταση στο σπίτι του Τάσου και της Μαίρης, όταν η συζήτηση φτάνει στα μακαρόνια με αλεσμένα σκουλήκια και στο αλεύρι από γρύλους