Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δυναμικό «μπάσιμο» με ρετρό συσκευασίες από τα αναψυκτικά Κλιάφα

ΑρχικήΝέαΔυναμικό «μπάσιμο» με ρετρό συσκευασίες από τα αναψυκτικά Κλιάφα
spot_img

cibum team

 

Δυναμικό «μπάσιμο» στην ελληνική αγορά, με νέες ρετρό συσκευασίες, κάνουν τα αναψυκτικά Κλιάφα.

Τα αναψυκτικά από τα Τρίκαλα, που είναι πολύ γνωστά σε όλη τη Θεσσαλία, ταξιδεύουν πια σε όλη την Ελλάδα, με συσκευασίες που έρχονται να θυμίσουν την (σχεδόν) αιωνόβια ιστορία της εταιρείας, που σε λίγο γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

Τα νέα προϊόντα ΚΛΙΑΦΑ περιλαμβάνουν Πορτοκαλάδα, Λεμονάδα, Πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, Βυσσινάδα και Σόδα, σε νέες συσκευασίες.

Η αιωνόβια εταιρεία από τα Τρίκαλα

Η εταιρεία Κλιάφα ιδρύθηκε το 1926 με αρχικό αντικείμενο τους ψυκτικούς θαλάμους και την παραγωγή πάγου.
Ένα χρόνο αργότερα, το 1927, το μεράκι για τα αναψυκτικά οδήγησαν τον ιδρυτή της, στην εγκατάσταση μιας μικρής μονάδας εμφιάλωσης αναψυκτικών, η οποία είχε τη δυνατότητα να παράγει 120 φιάλες την ώρα.

Το 1950 η δυνατότητα παραγωγής είχε ήδη φτάσει την εμφιάλωση 1.000 μπουκαλιών την ώρα, ενώ μια επένδυση στα τέλη της δεκαετίας του ’60 η παραγωγή αεριούχων ποτών ανέρχεται στις 8.000 φιάλες την ώρα.

Είναι η εποχή, που εκτός από λεμονάδα, πορτοκαλάδα, γκαζόζα και σόδα, παράγονται και νέα προϊόντα, όπως βυσσινάδα και χυμός μήλου.

Το 1977 άρχισε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως, παράγοντας για λογαριασμό της (φασόν) Coca Cola, Sprite και Fanta. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε ως το 2006.

Το 1984 το εργοστάσιο αεριούχων ποτών Κλιάφα επεκτείνεται με την προσθήκη μίας νέας αυτόματης γραμμής εμφιάλωσης, η οποία έχει την ικανότητα να παράγει 30.000 μπουκάλια την ώρα.

Το 2020 η ιστορική εταιρεία πέρασε στην ιδιοκτησία των αδελφών Σαράντη και τα «Ελληνικά Γαλακτοκομεία».

Ήδη προχωρούν σε νέες επενδύσεις, τόσο στις εγκαταστάσεις, όσο και στο λανσάρισμά της στις αγορές όλης της χώρας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο