Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
29.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση από λουκάνικα με σαλμονέλα, στη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΜαζική τροφική δηλητηρίαση από λουκάνικα με σαλμονέλα, στη Γαλλία
spot_img

cibum team

45 κρούσματα σαλμονέλας σημειώθηκαν στη Γαλλία μετά από κατανάλωση λουκάνικων από την Ισπανία.

 Συνολικά, έχουν πληγεί 45 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών. Όλοι οι άρρωστοι ανέφεραν ότι κατανάλωσαν αλλαντικά fuet πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων.

 Τα στελέχη μονοφασικής Salmonella typhimurium που έχουν τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά εντοπίστηκαν μεταξύ 24 Ιουνίου και 15 Ιουλίου από το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς για τη Σαλμονέλα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να προέρχονται από την ίδια πηγή.

 Η σύνδεση με την κατανάλωση fuet που παράγεται από την ισπανική εταιρεία Embutidos Caula SL έγινε από τη Γενική Διεύθυνση Τροφίμων (DGAL), τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και τη Santé Publique France.

 Όλες οι παρτίδες και οι ημερομηνίες της fuet που πωλήθηκαν με διαφορετικά εμπορικά σήματα με την ένδειξη ES 10.01865 / GE CE έχουν ανακληθεί.

 Οι αρχές ενημέρωσαν όσους έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και συνέστησαν να επιστραφούν στον τόπο αγοράς.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020, 42 άτομα αρρώστησαν στη Γαλλία σε ένα άλλο μονοφασικό ξέσπασμα Salmonella typhimurium που εντοπίστηκε σε fuet από την Ισπανία. Τα ύποπτα προϊόντα ήταν εισαγόμενα της ισπανικής εταιρείας Embutidos Sola.

Σχετικά με τη σαλμονέλα

 Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν και δεν αλλοιώνουν τη γεύση. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα. Τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εύθραυστο.

 Όποιος έχει φάει προϊόντα που έχουν ανακληθεί και έχει αναπτύξει συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα θα πρέπει να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Τα άρρωστα άτομα πρέπει να ενημερώσουν τους γιατρούς τους για την πιθανή έκθεση σε βακτηρίδια σαλμονέλας, επειδή απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση της σαλμονέλωσης. Τα συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα μπορούν να μιμηθούν άλλες ασθένειες, που συχνά οδηγούν σε εσφαλμένη διάγνωση.

 Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κράμπες στην κοιλιά και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένης τροφής. Διαφορετικά, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που οι ασθενείς χρειάζονται νοσηλεία.

 Ηλικιωμένοι ενήλικες, παιδιά, έγκυες γυναίκες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ασθενείς με καρκίνο, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Μερικοί άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωστήσουν ή να εμφανίσουν συμπτώματα. Ωστόσο, ενδέχεται να μεταδώσουν τις λοιμώξεις σε άλλους.

Πηγή: FSN

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα