Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση από λουκάνικα με σαλμονέλα, στη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΜαζική τροφική δηλητηρίαση από λουκάνικα με σαλμονέλα, στη Γαλλία
spot_img

cibum team

45 κρούσματα σαλμονέλας σημειώθηκαν στη Γαλλία μετά από κατανάλωση λουκάνικων από την Ισπανία.

 Συνολικά, έχουν πληγεί 45 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 27 παιδιών. Όλοι οι άρρωστοι ανέφεραν ότι κατανάλωσαν αλλαντικά fuet πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων.

 Τα στελέχη μονοφασικής Salmonella typhimurium που έχουν τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά εντοπίστηκαν μεταξύ 24 Ιουνίου και 15 Ιουλίου από το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς για τη Σαλμονέλα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να προέρχονται από την ίδια πηγή.

 Η σύνδεση με την κατανάλωση fuet που παράγεται από την ισπανική εταιρεία Embutidos Caula SL έγινε από τη Γενική Διεύθυνση Τροφίμων (DGAL), τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και τη Santé Publique France.

 Όλες οι παρτίδες και οι ημερομηνίες της fuet που πωλήθηκαν με διαφορετικά εμπορικά σήματα με την ένδειξη ES 10.01865 / GE CE έχουν ανακληθεί.

 Οι αρχές ενημέρωσαν όσους έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και συνέστησαν να επιστραφούν στον τόπο αγοράς.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020, 42 άτομα αρρώστησαν στη Γαλλία σε ένα άλλο μονοφασικό ξέσπασμα Salmonella typhimurium που εντοπίστηκε σε fuet από την Ισπανία. Τα ύποπτα προϊόντα ήταν εισαγόμενα της ισπανικής εταιρείας Embutidos Sola.

Σχετικά με τη σαλμονέλα

 Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν και δεν αλλοιώνουν τη γεύση. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα. Τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εύθραυστο.

 Όποιος έχει φάει προϊόντα που έχουν ανακληθεί και έχει αναπτύξει συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα θα πρέπει να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Τα άρρωστα άτομα πρέπει να ενημερώσουν τους γιατρούς τους για την πιθανή έκθεση σε βακτηρίδια σαλμονέλας, επειδή απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση της σαλμονέλωσης. Τα συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα μπορούν να μιμηθούν άλλες ασθένειες, που συχνά οδηγούν σε εσφαλμένη διάγνωση.

 Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κράμπες στην κοιλιά και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένης τροφής. Διαφορετικά, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που οι ασθενείς χρειάζονται νοσηλεία.

 Ηλικιωμένοι ενήλικες, παιδιά, έγκυες γυναίκες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ασθενείς με καρκίνο, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Μερικοί άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωστήσουν ή να εμφανίσουν συμπτώματα. Ωστόσο, ενδέχεται να μεταδώσουν τις λοιμώξεις σε άλλους.

Πηγή: FSN

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα