Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα δεδομένα στην αγορά γάλακτος: Σύμπραξη Θεοδωρόπουλου – Χατζάκου για ΜΕΒΓΑΛ

ΑρχικήΝέαΝέα δεδομένα στην αγορά γάλακτος: Σύμπραξη Θεοδωρόπουλου – Χατζάκου για ΜΕΒΓΑΛ
spot_img

cibum team

 

Εξελίξεις στην εγχώρια γαλακτοβιομηχανία βρίσκονται προ των πυλών.

Μετά από σειρά συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ της CVC και της οικογένειας Χατζάκου με αντικείμενο το ποιος θα αποκτήσει το άλλο 43% της ΜΕΒΓΑΛ, (καθώς τόσο το fund όσο και η πλευρά Χατζάκου κατέχουν από 43% στην βιομηχανία γάλακτος της Βορείου Ελλάδος), η μπίλια φαίνεται να καταλήγει στην Μαίρη Χατζάκου, αντιπρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας.

Ωστόσο πλέον η κυρία Χατζάκου δεν είναι μόνη της στην κίνηση αυτή, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην διαδικασία απόκτησης του 43% από τη CVC έχει εμπλακεί και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μετά την πώληση της Chipita και κατέχοντας ρευστότητα, εμφανίζεται ιδιαιτέρως κινητικός στην αγορά.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ακολούθησε την πρόταση της CVC προς την οικογένεια Χατζάκου για την απόκτηση του δικού της 43%. Η πρόταση όμως του αμερικανικού fund ήταν τέτοια που κρίθηκε μη ικανοποιητική από την άλλη πλευρά. Το γεγονός αυτό ισχυροποίησε την διαπραγματευτική ισχύ της Μαίρης Χατζάκου, η οποία βρίσκεται για μία ακόμα φορά σε κοινό δρόμο με τον Θεοδωρόπουλο, δεδομένου ότι η ίδια κατείχε μετοχές στην Chipita προς της εξαγοράς, ενώ κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας που πρόσφατα αποκτήθηκε από τη Mondelez.

Θέμα χρόνου οι τελικές υπογραφές

Να σημειωθεί ότι το 43% που έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν Χατζάκου – Θεοδωρόπουλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κατοχή της Δέλτα, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Vivartia. Όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξουν ανατροπές και πιθανότατα ακόμα και εντός της εβδομάδας που διανύουμε μπορεί να υπάρξουν οι τελικές υπογραφές.

Η ίδια η Μαίρη Χατζάκου ουδέποτε είχε κρύψει άλλωστε την πρόθεσή της να κινηθεί για την απόκτηση του υπολοίπου ποσοστού της ΜΕΒΓΑΛ, εταιρείας που συνδέεται άμεσα με την οικογένειά της και που η ίδια έκανε το αποφασιστικό βήμα για να αποκτήσει το 43% των μετοχών της, ταυτόχρονα με την εξυγίανση της επιχείρησης από τις δανειακές υποχρεώσεις και τις οφειλές που την βάρυναν.

Η εταιρεία έως και πριν από πέντε έτη ταλανιζόταν από σημαντικά οικονομικά προβλήματα αλλά και διαφωνίες μεταξύ των μετόχων της κάτι που άλλαξε μετά από τη συμφωνία με τις τράπεζες και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ το 2016.

Με πληροφορίες από agronews.com

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα