Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένα εκατομμύριο σουβλάκια καταναλώθηκαν στην Πάτρα, την Τσικνοπέμπτη

ΑρχικήΝέαΈνα εκατομμύριο σουβλάκια καταναλώθηκαν στην Πάτρα, την Τσικνοπέμπτη
spot_img

Δηλώσεις του προέδρου κρεοπωλών Πάτρας Παναγιώτη Ζύγουρα.

Η παράδοση της Τσικνοπέμπτης σηματοδοτεί και την έναρξη των αποκριάτικων εθίμων, καθώς και την κατανάλωση ψητού, κυρίως, κρέατος – κατανάλωση που ξεκινά την Τσικνοπέμπτη και φτάνει έως την Κυριακή, πριν από την Καθαρή Δευτέρα.

Οι προτιμήσεις διαφοροποιούνται και δεν θα κάναμε λόγο γι’ αυτό εάν δεν ερχόταν η είδηση από την Πάτρα και εκ στόματος του προέδρου κρεοπωλών, Παναγιώτη Ζύγουρα, ο οποίος μας ενημερώνει πως την Τσικνοπέμπτη καταναλώθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα ούτε λίγο-ούτε πολύ πάνω από ένα εκατομμύρια σουβλάκια!

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, είναι εύλογο πλέον ο κόσμος να βγει και να θελήσει να κερδίσει όσα στερήθηκε. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το κάλεσμα των διοργανωτών του πατρινού καρναβαλιού, η αγορά κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα, με δεδομένη και την καλοκαιρία που επικράτησε εκείνες τις μέρες.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι του εθίμου ήταν οι εταιρείες παρασκευής και εμπορίας κρεάτων, οι οποίες προμήθευσαν επαρκώς την αγορά, με τεράστιες ποσότητες, από σουβλάκια χοιρινού ή κοτόπουλου.

Πηγή: meat news

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο