Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
28.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένα εκατομμύριο σουβλάκια καταναλώθηκαν στην Πάτρα, την Τσικνοπέμπτη

ΑρχικήΝέαΈνα εκατομμύριο σουβλάκια καταναλώθηκαν στην Πάτρα, την Τσικνοπέμπτη
spot_img

Δηλώσεις του προέδρου κρεοπωλών Πάτρας Παναγιώτη Ζύγουρα.

Η παράδοση της Τσικνοπέμπτης σηματοδοτεί και την έναρξη των αποκριάτικων εθίμων, καθώς και την κατανάλωση ψητού, κυρίως, κρέατος – κατανάλωση που ξεκινά την Τσικνοπέμπτη και φτάνει έως την Κυριακή, πριν από την Καθαρή Δευτέρα.

- Advertisement -

Οι προτιμήσεις διαφοροποιούνται και δεν θα κάναμε λόγο γι’ αυτό εάν δεν ερχόταν η είδηση από την Πάτρα και εκ στόματος του προέδρου κρεοπωλών, Παναγιώτη Ζύγουρα, ο οποίος μας ενημερώνει πως την Τσικνοπέμπτη καταναλώθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα ούτε λίγο-ούτε πολύ πάνω από ένα εκατομμύρια σουβλάκια!

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, είναι εύλογο πλέον ο κόσμος να βγει και να θελήσει να κερδίσει όσα στερήθηκε. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το κάλεσμα των διοργανωτών του πατρινού καρναβαλιού, η αγορά κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα, με δεδομένη και την καλοκαιρία που επικράτησε εκείνες τις μέρες.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι του εθίμου ήταν οι εταιρείες παρασκευής και εμπορίας κρεάτων, οι οποίες προμήθευσαν επαρκώς την αγορά, με τεράστιες ποσότητες, από σουβλάκια χοιρινού ή κοτόπουλου.

Πηγή: meat news

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα