Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στο στόμα και το λαιμό καθώς και εσωτερικούς τραυματισμούς ή αιμορραγία!
Η Anhaltinische Geflügelspezialtäten GmbH ενημερώνει για την ανάκληση του κατεψυγμένου προϊόντος
ja! Μίνι σνίτσελ κοτόπουλου σε συσκευασία 500 γρ. με καλύτερη ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2025. Η παρτίδα που επηρεάζεται είναι D L4 0409 2 με κωδικό αναγνώρισης DE Nl 10203 EG. Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βρεθούν διαφανή πλαστικά ξένα σώματα σε μεμονωμένες συσκευασίες τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στο στόμα και το λαιμό καθώς και εσωτερικούς τραυματισμούς ή αιμορραγία!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πατατάκια Lay’s: Πρόστιμο 34 εκατομμύρια ευρώ
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Κατασχέθηκαν 100 κιλά συσκευασμένες σοκολάτες

JA! Μίνι σνίτσελ κοτόπουλου, κατεψυγμένο
Περιεχόμενα: Συσκευασία 500 γρ.
Ημερομηνία λήξεως (BBD): 4 Σεπτεμβρίου 2025
Παρτίδα: D L4 0409 2
Κωδικός: DE Nl 10203 EG
GTIN: 4337256187282
Οι πελάτες που έχουν αγοράσει το εν λόγω προϊόν παρακαλούνται να μην το καταναλώσουν αλλά να το επιστρέψουν στον τόπο αγοράς για επιστροφή χρημάτων, ακόμη και χωρίς την επίδειξη της απόδειξης.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τοξικό βανάδιο σε τσίχλες, σκόνη κακάο και μπαχαρικά
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε και αποθηκεύετε τα παντζάρια
Πώς μπορεί να βρέθηκαν τα κομμάτια πλαστικού στις κοτομπουκιές;
Οι μεγαλύτερες επιμολύνσεις με ξένα σώματα στη βιομηχανία τροφίμων τα τελευταία 10 χρόνια ήταν με μέταλλο και πλαστικό και ακολουθούν τα θραύσματα γυαλιού και τα λοιπά απροσδιόριστα ξένα σώματα.
Το πλαστικό χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές ενός εργοστασίου και μερικές φορές άσκοπα.
Το περιτύλιγμα των παλετών των α’ υλών σπάνια αποτελεί πηγή μόλυνσης, αλλά θα πρέπει να γίνεται καλή διαχείρισή του κατά το άνοιγμα, για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να καταλήξουν κάποια κομμάτια του στο τρόφιμο.
Όταν τα προϊόντα μεταγγίζονται από την αρχική τους συσκευασία, συνήθως σε πλαστικούς ή χάρτινους σάκους, μπορούν επίσης να περιβάλλονται από πλαστικά περιτυλίγματα. Θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρές διαδικασίες μετάγγισης και να εφαρμόζονται καλές τεχνικές για το άνοιγμα των σάκων. Στην ιδανική περίπτωση, αυτή η εργασία διεξάγεται σε ειδικό χώρο και δεν επιτρέπει την άμεση επαφή με προϊόντα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται 6 προϊόντα κρέατος από τα ράφια των σούπερ μάρκετ λόγω επικίνδυνου βακτηρίου
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Εξαερισμός: Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα όταν βρέχει;
Οι ιμάντες προϊόντων έχουν συχνά πλαστικό στις άκρες, και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή ρύθμισή τους. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να δημιουργηθεί τριβή με τα καλύμματα κυλίνδρων μεταφοράς και να δημιουργηθούν ξύσματα που πηγαίνουν απευθείας στο προϊόν. Οι έλεγχοι πριν από την έναρξη λειτουργίας μπορούν να εντοπίσουν αυτά τα ζητήματα για να αποτρέψουν τη μόλυνση.
Τα υλικά συσκευασίας μερικές φορές παραβλέπονται ως πιθανή πηγή επιμόλυνσης από πλαστικό. Τα υλικά αυτά είναι βαριά και συχνά παραδίδονται σε λεπτές πλαστικές σακούλες που μπορούν εύκολα να σχιστούν κατά τη χειροκίνητη μεταφορά τους στην περιοχή συσκευασίας. Η ίδια η συσκευασία μπορεί να έχει θραύσματα πλαστικού που να καταλήγουν σε άδειους δίσκους, οι οποίοι αργότερα θα υποδεχθούν το προϊόν, προκαλώντας έτσι μόλυνση με ξένο σώμα.
Υπάρχουν εξελίξεις και καινοτομίες που εξετάζουν πώς μπορούμε να εντοπίσουμε τη μόλυνση από πλαστικά, αλλά δεν είναι κοινές στη βιομηχανία τροφίμων. Ως εκ τούτου, οι ορθές πρακτικές παρασκευής (GMPs) πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα για την πρόληψη της μόλυνσης από πλαστικά.
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.
Να παραθέτετε τις φώτο από τα εν λόγω προϊόντα