Χρήματα σε χέρια

Επίσημο: Αυξάνεται κατά 2% ο κατώτατος μισθός

cibum team


Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο νέος βασικός μισθός διαμορφώνεται στα 663 ευρώ, από 650, που ήταν σήμερα, με την αύξηση να αντιστοιχεί σε περίπου μισό ευρώ την ημέρα.

Ανάλογα θα αυξηθεί και το νέο κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών, το οποίο θα διαμορφωθεί από 29,04 σε 29,62 ευρώ.

«Η αύξηση την οποία αποφασίζουμε σήμερα προφανώς και δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων. Θέλω να θυμίσω, όμως, ότι έρχεται σε συνέχεια ενός γιγαντιαίου προγράμματος, το οποίο ξεπέρασε τα 40 δισ. ευρώ, το οποίο επί 18 μήνες στήριξε το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας, αλλά και τη ρευστότητά των επιχειρήσεων. Όπως, επίσης, και το γεγονός ότι η αύξηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα κύμα φοροελαφρύνσεων, αλλά και μικρότερων εισφορών που και αυτές με τη σειρά τους υποστήριξαν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των εργαζομένων», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης το ύψος της αύξησης είναι περισσότερο συμβολικό, αλλά «απόλυτα ρεαλιστικό», και δίνει «το σήμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι «όσο πιο γρήγορα λοιπόν φύγει ο κίνδυνος για την υγεία, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει και η ανάπτυξη στην οικονομία και στην κοινωνία».

Υπενθυμίζεται βάσει της νέας διαδικασίας τον ετήσιο επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού, η διαδικασία (με τον διάλογο με τους φορείς, κλπ) θα ξεκινά κάθε άνοιξη και θα ολοκληρώνεται κάθε καλοκαίρι.

Έτσι, η επόμενη απόφαση για τον κατώτατο μισθό αναμένεται το καλοκαίρι του 2022.

Βαθμολογήθηκε με 0 στα 5 με βάση τη γνώμη 0 επισκεπτών
Δεν υπάρχουν σχόλια γι αυτό το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

  1. Δημοσιεύστε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης.
Βαθμολογείστε αυτό το άρθρο:
0 Χαρακτήρες
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την Τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;