Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαδικτυακό σουπερμάρκετ: Ο αντίκτυπος των ετικετών σε υγιεινά τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΔιαδικτυακό σουπερμάρκετ: Ο αντίκτυπος των ετικετών σε υγιεινά τρόφιμα
spot_img

Μελέτη για το πώς οι ετικέτες υγιεινών τροφίμων που υποστηρίζονται από την τεχνολογία μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή τροφίμων σε ένα πλαίσιο διαδικτυακού παντοπωλείου.

Τα σουπερμάρκετ θα μπορούσαν να αυξήσουν τα έσοδά τους εισάγοντας ετικέτες «αυτοελέγχου» στα προϊόντα που διακινούνται μέσω διαδικτύου. Αυτό είναι το συμπέρασμα επιστημονική μελέτης Νορβηγών και Ισλανδών επιστημόνων που ανέλυσαν  τον αντίκτυπο των ετικετών υγιεινών τροφίμων που υποστηρίζονται από την τεχνολογία στις ηλεκτρονικές αγορές παντοπωλείων σε παρορμητικούς και μη παρορμητικούς καταναλωτές.

- Advertisement -

Οι ερευνητές θεωρώντας τις επιλογές των καταναλωτών (είτε υγιεινές είτε ανθυγιεινές) ως θέμα παρορμητικής αγοράς, είχαν στόχο να εξακριβώσουν πώς οι ετικέτες υγιεινών τροφίμων που υποστηρίζονται από την τεχνολογία μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή τροφίμων σε ένα πλαίσιο διαδικτυακού παντοπωλείου. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Nutrition , περιελάμβανε 405 συμμετέχοντες που δοκιμάστηκαν για παρορμητικότητα. Τους ζητήθηκε να επιλέξουν ένα από τρία καλάθια τροφίμων σε ένα διαδικτυακό πείραμα σε υποθετικά διαδικτυακά παντοπωλεία. Κάθε καλάθι τροφίμων περιλάμβανε διαφορετικές ετικέτες υγιεινών τροφίμων και ενδείξεις για το χρόνο παράδοσης και την τιμή. 

Η μελέτη διαπίστωσε πως οι ετικέτες για τα υγιεινά τρόφιμα είχαν υψηλότερο αντίκτυπο στη συμπεριφορά των καταναλωτών από τις εκπτώσεις σε υγιεινά τρόφιμα ή τη σύγκριση της αγοραστικής συμπεριφοράς με άλλους καταναλωτές. 

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα