Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εφοδιαστική αλυσίδα: Προοπτικές ανάπτυξης στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕφοδιαστική αλυσίδα: Προοπτικές ανάπτυξης στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι
spot_img

Ο κλάδος των Logistics συμμετέχει κατά 10% περίπου στο ελληνικό ΑΕΠ, με την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του να αγγίζει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ

Αποθήκες logistics (3rd Party Logistics) και 4PL (υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας μέσω τρίτων), μεταφορικές εταιρείες, εμπορευματικοί λιμένες, αεροπορικές εταιρείες cargo, εκτελωνιστικές και ναυτιλιακές, συνθέτουν το παζλ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics), ενώ σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, ο κλάδος συμμετέχει κατά 10% περίπου στο ελληνικό ΑΕΠ, με την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του να αγγίζει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Nepa Economic Consulting.

   Παρά το μεγάλο του μέγεθος, ο τομέας της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics), όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, δείχνει ότι διαθέτει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και ανάπτυξης των οικονομικών δεικτών του, ενώ οι επενδύσεις στον τομέα της ανάπτυξη των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διανομής όπως π.χ. Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιου Πεδίου, ο εκσυγχρονισμός των εμπορευματικών λιμένων, και τα νέα οδικά δίκτυα αναμένεται ότι θα δώσουν επιπλέον ώθηση και δυναμική στον κλάδο.

   Η εταιρεία συμβούλων επισημαίνει ότι προσαρμοζόμενες στις νέες συνθήκες αλλά και στις διεθνής απαιτήσεις, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα θα πρέπει να είναι θωρακισμένες και ασφαλείς σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά τους στοιχεία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των καυσίμων επηρεάζει αρνητικά το cash flow και τα περιθώρια κερδοφορίας τους. Δίνει επίσης έμφαση στη σημασία των outsourcing λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, που παρέχει και η ίδια η Nepa, μέσα από μοντέλα και διαδικασίες που εξελίσσονται διαρκώς, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι υπηρεσίες αυτές οδηγούν σε ένα αποτελεσματικότερο μοντέλο λειτουργίας με περιορισμό ρίσκου, βελτιστοποίηση διαδικασιών, εισαγωγή νέων τεχνολογιών και αυτοματοποιήσεων, ποιοτικότερη και άμεση πληροφόρηση για τη διοίκηση και τελικά σημαντική εξοικονόμηση κόστους, ενώ με τον σχεδιασμό της φορολογικής και λογιστικής στρατηγικής θωρακίζονται οι επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της εξέλιξη τους.

   Η σημασία της εφοδιαστικής αλυσίδας θα αναδειχθεί σύμφωνα με πληροφορίες και σε συνέδριο που προετοιμάζεται από την περιφέρεια Αττικής, τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Ελευθέριο Κοσμόπουλο, με την συνδρομή της Νepa economic consulting και θα πραγματοποιηθεί στην Δυτική Αττική στις αρχές του 2023.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα