Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EURIMAC: 50 εκατ. πακέτα ζυμαρικών από το Κιλκίς σε 57 χώρες το 2021, μεταξύ των οποίων και στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαEURIMAC: 50 εκατ. πακέτα ζυμαρικών από το Κιλκίς σε 57 χώρες το 2021, μεταξύ των οποίων και στην Ιταλία
spot_img

Περισσότερα από 50 εκατ. πακέτα ζυμαρικών εξήγε το 2021 η EURIMAC AE, – που εξειδικεύεται στην παραγωγή ζυμαρικών ιδιωτικής ετικέτας- σε 57 χώρες, μεταξύ των οποίων και η μητρόπολη των ζυμαρικών, Ιταλία. Η επίδοση αυτή κατατάσσει τη βορειοελλαδική βιομηχανία, με έδρα τη ΒΙΠΕ Κιλκίς, «ως τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία ζυμαρικών στην Ελλάδα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου», όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωσή της.

   Για την κάλυψη των παραγωγικών αναγκών της (άλεση σκληρού σίτου – παραγωγή και συσκευασία ζυμαρικών), η εταιρεία χρησιμοποιεί -σύμφωνα με την ανακοίνωση- 100% πράσινη θερμική και ηλεκτρική ενέργεια, με αποτέλεσμα μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

- Advertisement -

   Η δε πρώτη ύλη, το σκληρό σιτάρι, προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Έλληνες παραγωγούς. «Για την καλλιέργειά του έχει πραγματοποιηθεί και λειτουργεί εγκατάσταση εξειδικευμένου λογισμικού, που είναι συνδεδεμένο με δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών. Η εφαρμογή αυτή εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του σκληρού σίτου και των ζυμαρικών, προς όφελος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

   Επιπλέον, τονίζεται, οι δομές των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία αποτελούνται από συνδυασμό των ίδιων πολυμερών, με αποτέλεσμα τα υλικά συσκευασίας στο σύνολό τους να είναι 100% ανακυκλώσιμα._

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα