Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΚΛΙΑΦΑΣ πρώτη εταιρεία αναψυκτικών στη «Συμμαχία» κατά της σπατάλης των τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ ΚΛΙΑΦΑΣ πρώτη εταιρεία αναψυκτικών στη «Συμμαχία» κατά της σπατάλης των τροφίμων
spot_img

H Συντονισμένη δράση των Ελληνικών εταιρειών τροφίμων για τη μείωση της σπατάλης

Με την δέσμευση ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον του πλανήτη μας, η ΚΛΙΑΦΑΣ είναι η πρώτη εταιρεία αναψυκτικών στη χώρα μας που ενώνει τις δυνάμεις της με την «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλη Τροφίμων».

Πρόκειται για κορυφαία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την ΑΒ Βασιλόπουλος η οποία συνεχώς διευρύνεται και αποκτά πολλαπλασιαστική ισχύ.

Αριθμοί 69 μελών μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων από τον κλάδο των τροφίμων, δημοσιονομικές αρχές, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, επιχειρήσεις εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και φορείς της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Η ΚΛΙΑΦΑΣ και οι υπόλοιποι «σύμμαχοι» με στόχο τη μείωση των σπατάλης τροφίμων στη χώρα μας, αναλαμβάνουν συντονισμένη δράση και συμβάλλουν:

  • στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την έκταση και τις σπατάλη τροφίμων
  • στην κατάρτιση και εκπαίδευση για την πρόληψη και μείωσή της
  • στην ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσης, και την ανάδειξη και διάδοση καλών πρακτικών
  • στην προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας
  • στη διευκόλυνση και προώθηση της δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό
  • στη διαμόρφωση και εφαρμογή δημόσιας πολιτικής για την πρόληψη και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα

Το γεγονός και μόνο ότι κάθε καταναλωτής στην Ελλάδα πετά κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 98,2 κιλά τρόφιμα, εκ των οποίων τα μισά θα μπορούσαν να καταναλωθούν με την ασφάλεια, μας υποχρεώνει όλους να κινητοποιηθούμε για να διαφυλάξουμε τους πόρους και το μέλλον των παιδιών μας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιδημία «ταινίας» σε Βελγικό σχολείο – Πατέρας τράβηξε από το σώμα του γιου του σκουλήκι μήκους 1 μέτρου

Η μόλυνση προκαλείται με κατανάλωση μολυσμένων τροφών με αυγά του σκώληκα ή με ώριμο σκώληκα

Πώς οι τροφικές δηλητηριάσεις οδηγούν σε καρκινογενέσεις – Επιστημονική Ανασκόπηση μελετών

Μεγάλος όγκος ερευνών επιβεβαιώνει ότι μία τροφική δηλητηρίαση σε μερικές περιπτώσεις, δεν είναι μία παροδική ταλαιπωρία αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο