Ένα στα τρία προϊόντα αρτοποιίας παγκοσμίως κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, και ένα στα δύο προϊόντα σοκολάτας.
Σύμφωνα με το INNOVA MARΚET INSIGHT, οι πωλήσεις προϊόντων αρτοποιίας αυξάνονται παγκοσμίως, με μέση ετήσια αύξηση 4% (CAGR 2018-2022). Το 2022, ένα στα τρία προϊόντα αρτοποιίας κυκλοφόρησε στην Ευρώπη. Η κρυσταλλική ζάχαρη και το αλεύρι σίτου είναι τα κύρια συστατικά για την κυκλοφορία προϊόντων αρτοποιίας. Εν τω μεταξύ, το αλεύρι βρώμης και το φουντούκι είναι τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα συστατικά στα νέα προϊόντα αρτοποιίας ενώ τα προϊόντα panettone και παντεσπάνι κερδίζουν έδαφος
Τα λανσαρίσματα σοκολάτας έχουν σημειώσει σταθερή ανάπτυξη, με ένα στα δύο προϊόντα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας να παρασκευάζεται στην Ευρώπη. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη υποκατηγορία για τη σοκολάτα είναι οι ράβδοι σοκολάτας, με μέση ετήσια αύξηση 9% στις κυκλοφορίες ζαχαροπλαστικής σοκολάτας που παρακολουθούνται με αυτόν τον ισχυρισμό. Εν τω μεταξύ, τα φυτικά συστατικά οδηγούν την ανάπτυξη και το βούτυρο κακάο είναι το κύριο συστατικό στον χώρο.